TRUMP KAŽE DA NIJE KRIV

Objavljena optužnica protiv bivšeg predsjednika. Tužitelj: 'Krivotvorili su poslovne podatke'

Donald Trump
Foto: REUTERS/Brendan McDermid
1/8
04.04.2023.
u 22:16

"Tvrdimo da su Donald Trump i njegovi suradnici opetovano i prijevarno krivotvorili poslovne podatke u New Yorku kako bi prikrili štetne informacije i nezakonite aktivnosti od američkih glasača", poručio je tužitelj Alvin Bragg

Ured okružnog tužitelja New Yorka javno je objavio optužnicu od 34 točke protiv Donalda Trumpa. Okružni tužitelj Alvin Bragg tim je povodom istaknuo: "Manhattan je dom najznačajnijeg poslovnog tržišta u zemlji. Ne možemo dopustiti tvrtkama iz New Yorka da manipuliraju svojim evidencijama kako bi prikrili kriminalno ponašanje". 

Bragg optužuje Trumpa da je opetovano krivotvorio poslovne podatke kako bi prikrio zločine. Trump se na sudu izjasnio da nije kriv po svim točkama optužnice.

"Tvrdimo da su Donald Trump i njegovi suradnici opetovano i prijevarno krivotvorili poslovne podatke u New Yorku kako bi prikrili štetne informacije i nezakonite aktivnosti od američkih glasača", poručio je Bragg.

U sudskom podnesku stoji da je bivši predsjednik "u namjeri prijevare i u namjeri počinjenja drugog kaznenog djela te pomaganja i prikrivanja počinjenja izvršio i izazvao lažni upis u poslovne knjige poduzeća".

Donald Trump
1/8

Sve optužbe protiv Trumpa su označene najnižom kategorijom kaznenog djela u New Yorku te nose maksimalnu zatvorsku kaznu od četiri godine po točki. Krivotvorenje poslovnih knjiga obično se označava kao prekršaj, ističe BBC.

Tužitelji tvrde da je bivši predsjednik Donald Trump bio dio nezakonitog plana za potkopavanje integriteta izbora 2016. godine. Kako ističu, to uključuje nezakonitu isplatu od 130.000 dolara koju je naredio za suzbijanje negativnih informacija koje bi naštetile njegovoj kampanji, piše CNN.

Razlog zbog kojeg je počinio kazneno djelo krivotvorenja poslovnih knjiga djelomično je "promicanje svoje kandidature", navodi tužitelj. 

Komentara 1

JZ
Jogurt Zbregov
22:48 04.04.2023.

Krivotvorio je poslovne knjige.... Obitelj Biden to nikad nije činila, bračni par Clinton pogotovo.... ne bi oni nikad..... To su dvije američke obitelji najviše umočene u korupciju i utaju poreza, pa nikom ništa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije