16 OSOBA POD NADZOROM

Objavljeni novi detalji o sukobu u Bjelovaru: Jedan udarao autom ljude, drugi zapucao na muškarca

Bjelovar: U sukobu ozljeđeno šest ljudi, jedna osoba propucana
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
1/14
17.08.2024.
u 16:15

O svemu se ranije oglasio i bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak, pa objavio uznemirujuću scenu sukoba koju je snimio jedan od mještana te večeri

Tijekom nedavnog fizičkog obračuna u centru Bjelovara privedeno je 16 osoba, a dvije su zadržane u pritvoru uz kaznene prijave, priopćila je u subotu bjelovarska policija. U sukobu koji je okarakteriziran kao remećenje javnog reda i mira koristile su se i drvene letve i metalne cijevi, a dogodio se u noći sa četvrtka na petak u parku na Trgu hrvatskih branitelja. 

Tijekom sukoba, 26-godišnjak je automobilom u parku udario tri osobe. On je uhićen zbog sumnje u opasno ugrožavanje života. 46-godišnjak je priveden zbog pokušaja ubojstva vatrenim oružjem. Predani su nadležnim institucijama uz kaznene prijave. Iako je policija prvotno pod nadzor stavila 12 osoba, ranije su potvrdili, jučer je naknadno još četiri osobe stavila pod nadzor. 

O svemu se ranije oglasio i bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak, pa objavio uznemirujuću scenu sukoba koju je snimio jedan od mještana te večeri. Naveo je kako planira postaviti dodatne kamere, a mediji su ranije izvijestili kako se navodno radi o sukobu dviju romskih manjina. 

''Ovo je strašno što se dogodilo u Bjelovaru. Samo zahvaljujući brzoj reakciji građana i bjelovarske policije, kojoj se zahvaljujem na reakciji, izbjegnuta je tragedija. Ovo je nedopustivo za Bjelovar i tražim najoštrije kazne pravosudnog sustava za sve sudionike. Ovaj incident ne smije baciti sjenu na populaciju Roma u našem gradu koja u miru živi kao i svi građani našeg mirnog i sigurnog grada. Čuo sam se s predstavnicima romske manjine Grada Bjelovara koji su mi potvrdili da se radi o doseljenicima Romima koji žive na relaciji Hrvatska-Njemačka. U svakom slučaju postavit ćemo i dodatne kamere koje su se do sada pokazale kao pun pogodak i pomažu policiji u potrazi za počiniteljima ovakvih i sličnih kaznenih djela. Bjelovar će i dalje biti miran i siguran grad!"

POVEZANI ČLANCI:

>> VIDEO Ogorčeni susjedi: 'Zgradu dijelimo s kolonijom golubova, nalazimo leševe...Tko je za to odgovoran?'

Ključne riječi

Komentara 1

IV
ivica.vranjic
16:50 18.08.2024.

Umjesto videonadzora podijelite ljudima pancirke. Bjelovar je na prvoj crti već dugo. Ne stavljajte glave u pijesak.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije