prava zima

Objavljeno gdje je palo najviše snijega, a prema prognozama snježni pokrivač bit će i veći

Tijekom popodnevnih sati u Gorskom Kotaru počeo je padati snijeg
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
1/6
Autori: Vecernji.hr, Hina
22.01.2023.
u 08:16

DHMZ objavio je visine snijega u Hrvatskoj izmjerene u 7 sati

I danas će prema prognozama u Hrvatskoj padati snijeg. U većem dijelu unutrašnjosti i dijelu Dalmacije otežano se vozi zbog snijega, a moguća je i poledica, javlja HAK. Zimski su uvjeti na cestama u Gorskom kotaru, Lici, sjeverozapadu Hrvatske i unutrašnjosti Dalmacije. U priobalju puše bura s olujnim i orkanskim udarima. 

DHMZ objavio je visine snijega u Hrvatskoj izmjerene u 7 sati.

Tako Bosiljevo ima ukupno 28 centimetara snijega, Crni Lug-NP Risnjak 51, Delnice 43, Ogulin 31, Parg-Čabar 41, RC Puntijarka 57, Slunj 35 te Zavižan 91 centimetar.

No, ta brojka će biti i veća s obzirom na to da snijeg pada, a prema prognozama bit će i ga i u ponedjeljak.

U ponedjeljak će naime biti oblačno, na zapadu i u gorju često uz snijeg i stvaranje snježnog pokrivača, a duž obale i u Slavoniji kišu i ponegdje susnježicu. U utorak u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu mjestimice kiša, a u gorju i dalje snijeg. Potom postupno raskidanje naoblake, najprije duž obale. Puhat će umjeren i jak sjeveroistočni vjetar, na Jadranu jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima, samo na jugu jugo i južni vjetar. U utorak vjetar prolazno slabiji, a temperatura će biti u blagom porastu.

U noći sa subote na nedjelju snijeg je u Dalmatinskoj zagori padao samo na višim nadmorskim visinama stvarajući pokrivač na tlu do tri centimetra visine, doznaje se od voditelja zimske službe u Županijskim cestama u Splitu Petra Vuletića. Na nižim nižim nadmorskim visinama mjestimično je padala susnježica.

"Od jutros je angažirano 10 kamiona i ralica na području Splitsko- dalmatinske županije koji posipaju sol po cestama i uklanjaju snijeg te su sve glavne ceste na području splitsko-dalmatinske županije prohodne," rekao je Vuletić Hini.

Dodao je da su tijekom prošle noći snježne oborine u Dalmatinskoj zagori smanjene u usporedbi s jučerašnjim danom kad je interveniralo 25 kamiona i ralica na zasoljavanju i čišćenju cesta.

Video: Snijeg u Brelima

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije