napredak kijeva

Obrana od Ukrajinaca: Putin izveo potez u Kursku koji je iznenadio i ruske blogere

Russia shows what it claims to be destroyed Ukrainian convoy in Kursk region
Foto: RUSSIAN DEFENCE MINISTRY/REUTERS
1/5
20.08.2024.
u 22:47

Institut za proučavanje rata (ISW), istraživački centar sa sjedištem u SAD-u, naveo je u svojoj posljednjoj analizi sukoba u nedjelju da upad Kurska također prisiljava Rusiju da prerasporedi svoje trupe s prve crte bojišnice u Ukrajini

Ruski predsjednik Vladimir Putin navodno je poslao svoje ''svemirske trupe'' na područje Kurska, kako bi se država obranila od napada Ukrajinaca koji već dva tjedna napreduju na ruskom teritoriju. O viđenju ruskih Zračno-svemirskih snaga prvi je pisao ruski neovisni blog Important Stories, a neki ruski blogeri bili su začuđeni ovim potezom Kremlja. 

Inače, Zračno-svemirske snage prema navodima Important Stories osnovane su između svibnja i lipnja, a sastoje se od osoblja raznih sigurnosnih i logističkih tvrtki, inženjera, mehaničara i nekih časnika i servisera ruske svemirske luke. Uz njih snage tvori i osoblje Zračno-svemirskih snaga u ruskoj regiji Voronjež koji su ranije bili zaduženi za upravljanje ruskim nuklearnim odvraćanjem, prenosi Newsweek.

- Nemam pojma zašto se oni nazivaju motoriziranim strijelcima ako nema nikakvog traga motoriziranim puškama - naveo je kanal Fighterbomber na Telegramu, dodajući kako pripadnici moraju ''moliti druge jedinice za nešto jače od kalašnjikova''''. 

Institut za proučavanje rata (ISW), istraživački centar sa sjedištem u SAD-u, naveo je u svojoj posljednjoj analizi sukoba u nedjelju da upad Kurska također prisiljava Rusiju da prerasporedi svoje trupe s prve crte bojišnice u Ukrajini. ISW je dodao da će "vjerojatno sljedeće faze borbi unutar Rusije zahtijevati više ruske radne snage i materijalnih obveza u tom području''.

POVEZANI ČLANCI:

>> VIDEO Ukrajinci srušili ključni ruski most: 'Njegovo uništenje moglo bi značajno otežati Putinove operacije'

Ključne riječi

Komentara 18

GN
GNKDZ1986
23:23 20.08.2024.

Rusija kao država je pred ekonomskim kolapsom i nema mogućnosti ni snage nastaviti agresiju na Ukrajinu....Ne zaboravimo da je kamatna stopa narodne banke Rusije 18% i spada u kategoriju Eritreje i Južnog Sudana jer sami građani Rusije ne vjeruju u rublje i politike kojom se diktator silom želi održati na vlasti.

Avatar Le-Freak
Le-Freak
07:50 21.08.2024.

Zračno svemirske snage posebno lako odlete u zrak ili u svemir. U japanu su ih zvali kamikaze.

Avatar CUBE
CUBE
12:33 21.08.2024.

Putin izveo ? Sakrio se u mišju rupu i trese se ko Tito kad je bio desant na Drvar (pišem za one koji znaju istinu). Iz specijalno sagrađenog bunkera u svom mogućem luksuzu prati prve prave početke posrnuća specijalne misije

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije