U OBLIKU KRIPTOVALUTA

Obratio se lažnoj korisničkoj službi za pomoć pa mu s računa skinuli 93.000 kuna

Zagreb: Kafić Benston koristi kriptovalute kao sredstvo plaćanja
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/2
31.03.2021.
u 15:33

Naknadno je stupio u kontakt s ovlaštenom službom za korisnike internetske platforme „Metamask“ te shvatio da je prevaren

Na području koprivničko-križevačke županije policija je zabilježila slučaj prijevare u kojemu su 42-godišnjaku s platforme Metamask otuđene kriptovalute u vrijednosti od 93.000 kuna.

Naime, oštećeni je tijekom ožujka primijetio problem s transakcijom novca na internetskoj platformi pa putem društvene mreže potražio korisničku službu kako bi im se obratio za pomoć. Korisnička služba zatražila je kod od 12 riječi, a koji je ujedno i lozinka za pristup njegovim kriptovalutama na platformi „Metamask“.

Nakon što je oštećeni poslao podatke, korisnička služba prekinula je komunikaciju s 42-godišnjakom, a iz virtualnog novčanika otuđene su kriptovalute u vrijednosti oko 93.000 kuna, govori PU koprivničko-križevačka.

Naknadno je stupio u kontakt s ovlaštenom službom za korisnike internetske platforme „Metamask“ te shvatio da je prevaren. Slijedi kriminalističko istraživanje.       

Komentara 3

Avatar Vakserčina
Vakserčina
17:05 31.03.2021.

Kriptovalute su navlakuša i bez ovoga.. Zlato je zakon!

TR
tratincica68
20:27 31.03.2021.

Pojeo vuk magarca.kakva istraga.

LI
liliZG
16:54 31.03.2021.

ovi s interneta sve su boji i bolji u prevarama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije