EU RAZMJENA

Obrtnička škola i sljedeće školske godine vodit će učenike u Europu

mios
Kristina Štedul Fabac/Pixsell
07.07.2010.
u 15:57

Agencija za mobilnost odobrila je dva projekta ukupno vrijedna 37.000 eura - cilj je uskladiti naučene vještine đaka.

Karlovačka Mješovita industrijsko-obrtnička škola i sljedeće će školske godine provoditi projekt Leonardo, u sklopu programa EU Agencije za mobilnost.

– Projekt smo počeli lani i tada su naši učenici boravili u Engleskoj. Ove su nam godine odobrena dva programa - u prvom će karlovačka škola surađivati sa strukovnim školama u slovenskom Novom Mestu, švedskom Götheborgu i sa školom u litvanskom gradu Klaipedu na Baltičkom moru, a u drugom ćemo sudjelovati u velikom projektu koji će trajati dvije godine i na kojem će raditi učenici iz još sedam europskih zemalja; Finske, Italije, Francuske, Litve, Rumunjske, Slovenije i Velike Britanije. Za prvi je projekt od EU Agencije za mobilnost odobreno 15.000 eura, a za drugi 22.500 eura. Koliko znam, najaktivnija smo škola u zemlji kada je u pitanju suradnja sa strukovnim školama u Europskoj uniji – kazao je Robert Polović, ravnatelj Mješovite industrijsko-obrtničke škole, koji je bio na seminaru u Finskoj, gdje se razgovaralo o unapređenju strukovnog obrazovanja u EU.

Lani su četiri učenika škole bila na praktičnoj nastavi u Engleskoj, a ove će godine 12 đaka s mentorima posjetiti strukovne škole u Sloveniji, Švedskoj i Litvi.

– Cilj je s kolegama i učenicima u drugim europskim zemljama usporediti obrazovne programe, naučena znanja i praktičnu nastavu, razmjenjivati iskustva i uskladiti vještine, da bi današnji učenici, a sutra radnici, mogli konkurirati na tržištu rada u Europi – objasnila je profesorica Dragana Bolješić Knežević, koja će u listopadu na put povesti učenike koji se školuju za građevinske tehničare, zidare, pekare, mesare i frizere. Ravnatelj R. Polović rekao je da je smisao projekata suradnja učenika EU. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije