ZIMA DOLAZI

Obvezna zimska oprema u Gorskom kotaru i Lici

04.12.2002.
u 00:00

* Na senjskom području udari bure 80 kilometara na sat, vrhovi Učke pod snijegom

DELNICE, RIJEKA, SENJ - U Gorskom kotaru palo je petnaestak centimetara snijega, nema ograničenja u cestovnom prometu, ali je obvezna zimska oprema.

Najviše snijega napadalo je u višim gorskim područjima - u Begovom Razdolju, Starom Lazu, Brestovoj Dragi i Ravnoj Gori, te u čabarskom kraju. Tijekom jučerašnjeg dopodneva nakon snijega počela je padati susnježica i mjestimice kiša. "Zemlja je još uvijek relativno topla pa se snijeg postupno topi i ne pričinjava teškoće u vožnji na goranskim prometnicama", kaže Frane Tomić, šef nadcestarije u Delnicama. Dodaje da je dvadesetak ljudi s deset kamiona i ostalim strojevima provelo na terenu cijelu noć između ponedjeljka i utorka čisteći kolnike.

U Rijeci je jučer padala kiša i otežavala promet, naročito u jutarnjim satima, pa su mnogi Riječani kasnili na posao. Zabijelili su se i najviši vrhovi masiva Učke - Vojak, Crkveni vrh, Planik, Crni vrh, pa i Perun i Brgud iznad Mošćeničke Drage.

U Senju i okolici puhala je jaka bura koja je na mahove prelazila brzinu od 80 kilometara na sat, pa iz senjskog Centra za obavješćivanje upozoravaju vozače na opasne bočne udare i mokri kolnik na Jadranskoj cesti. Preko gorskog prijevoja Vratnik, gdje ima raskvašena i ugažena snijega, između Senja i Žute Lokve obvezna je zimska oprema, kao i na ličkim cestama.

B. Peter

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije