DORH RASPISAO NATJEČAJ

Od Josipe Rimac do transkontinentalnih dilera: Padali su kapitalci pod šeficom USKOK-a. Koga će Hrvoj Šipek sad predložiti?

26.09.2022.
u 16:22

Vanji Marušić, aktualnoj ravnateljici USKOK-a, četverogodišnji mandat ističe u studenom, pa je DORH raspisao javni natječaj za to radno mjesto. On je trajao do 21. rujna, a kako se prijave primaju i poštom, u trenutku pisanja ovog teksta još nije bilo poznato koliko je prijava pristiglo te je li među njima i ona Vanje Marušić.

Ključne riječi

Komentara 13

OT
otrovnijezik
16:39 26.09.2022.

Kada se već hvalimo možete li navesti koliko ih je pravomoćno presuđeno i koliko ih je vratilo novce?

BE
Berri
17:23 26.09.2022.

USKOK prijavljuje i samo radi posao sudovima. Sve to što je USKOK obradio od Josipe Rimac, Dragana Kovačevića (JANAF), onog preostalog postupka za Ivu Sanadera (Hypo), Darka Horvata, Gabrijele Žalac, i još 50 postupaka koje je USKOK otvorio hrvatski sudovi ne mogu okončati do 2040. godine. Naime, pustimo sad na stranu županijske sudove koji su neekipirani, nego se prisjetimo da tu postoji Visoko kazneni sud, Vrhovni sud i konačno Ustavni sud. I kada se prođu sve te instance i kada se sve završi 2040. godine, svi ti ljudi mogu otići u Bosnu i Hercegovinu i tamo uživati u janjetini, raštici, ramskoj piti, hodati po Čvrsnici, vranu i Čabulji, otići na Koćušu i Kravicu, u Sarajevo na ćevape, na Jahorinu na skijanje...Tako da su ove priče o ravnateljici USKOK-a politička pitanja koja neće spriječiti kriminalce u bijelim ovratnicima da se udružuju u organizacije zbog koruptivnih kaznenih djela.

Avatar Gerbil, the farming Troll
Gerbil, the farming Troll
17:42 26.09.2022.

Kapitalci nisu padali, nego su bjesomučno podizane optužnice, nažalost mnoge loše i neprofesionalno formulirane. K tome je Sudstvo kriminalno umreženo, tak da od pustih optužnica gotovo nitko nije i neće biti osuđen…

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?