Salko Bukvarević

Od koronavirusa preminuo ministar za pitanja boraca u BiH, bio je na respiratoru

Salko Bukvarević
Foto: Federalno ministarstvo za pitanja boraca
29.07.2020.
u 11:29

Prethodnih dana je bio na kisiku, ali to nije bilo dovoljno zbog jake upale oba plućna krila

Federalni ministar za boračka pitanja Salko Bukvarević preminuo je jutros na klinici plućne bolesti Podhrastovi Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu. Bukvarević je prije desetak dana smješten u bolnicu nakon što je bio pozitivan na koronavirs usljed pogoršanja zdravstvenog stanja. Njemu se zdravstveno stanje pogoršalo u ponedjeljak, javlja Dnevni Avaz.

Prethodnih dana je bio na kisiku, ali to nije bilo dovoljno zbog jake upale oba plućna krila. Zbog toga je jučer prijepodne priključen na respirator. Bukvareviću je 22. srpnja potvrđen pozitivan test na koronavirus.

Bukvarević je rođen 1967. godine u Kalesiji. Osnovnu školu (1982) i Visoku tehničku školu za građevinarstvo i geodeziju (1986) završio je u Tuzli. 1996. godine stekao je dodiplomsku diplomu na Rudarsko-geološko-građevinskom fakultetu u Tuzli, magistrirao 2004., a na kraju i doktorirao 2011. godine. Izabran je za izvanrednog profesora na ovom fakultetu.  Od 2015. obnašao je funkciju ministra za boračka pitanja u Vladi FBiH. Dobitnik je brojnih priznanja i zahvalnica za vrijeme rata i mira.

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar peacemaker
peacemaker
00:07 30.07.2020.

Sa respiratorima Fikreta Hodžića učinkovitost 100%.

DU
Deleted user
19:52 29.07.2020.

22. srpnja potvrđen pozitivan test na koronavirus, a danas je umro tj. na datum 29.07.2020. i to 1967. godište? Da je čekao koji dan na testiranje i rezultate, opet je to sveukupno kratko razdoblje. Malo je vjerojatno da je imao simptome puno prije toga, a da nije išao doktoru. Čudno.

Avatar Posjetio Titov muzej-tko sam?
Posjetio Titov muzej-tko sam?
13:40 29.07.2020.

Bio je na respiratoru. Bio bi zanimljiv podatak kolika je smrtnost kad se ide na respirator u odnosu kad se ne stavlja na respirator.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije