predstavljene i knjige o jedrenju

Održano natjecanje 'Morski marendin': Pobjedu odnijeli posada ragbi kluba Nada i Željko Jerkov

Foto: JK Labud
1/10
12.10.2023.
u 21:38

Jela je ocjenjivao žiri kojim je predsjedala direktorica Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije Ivana Vladović

Posada ragbi kluba Nada i Željko Jerkov osvojili su "Morski marendin“. Riječ je o natjecanju u pripremi brodske spize gdje su posade odmjerile snage u prezentaciji kulinarskih umijeća. Natjecanje je održano u sklopu priprema za Višku regatu.

Prvo mjesto podijelili su posada ragbi kluba Nada s bronzinićem od pet vrsta grahorica i pancetom te posada Željka Jerkova sa gregadom od raže. Treće mjesto osvojila je posada pod zapovjedništvom Lea Kureta. Jela je ocjenjivao žiri kojim je predsjedala direktorica Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije Ivana Vladović uz Jovicu Palikovića, legendarnog hrvatskog automobilista, poznatog Dunda iz Tria Gušt, dr. Nenada Ilića i bonkulovića Željka Ferića.

VEZANI ČLANCI:

"Oduševljena sam prezentacijom i kvalitetom fenomenalne spize koju možete napraviti samo na brodu stoga me osobito veseli da ćemo prvoplasirana jela uvrstit u projekt 'Dalmatinska marenda' koji će TZ Split predstavit idući vikend", kazala je Vladović. Nagrade najboljima osigurali su Vina Matošević, Klaster ZORA, Solana Pag i Microgreens.hr

Neposredno nakon dodjele nagrada, predstavljene su knjige o jedrenju dvojice jedriličara i članova JK Labud - Eldora Sania Delića i Sharedreams − Jedrima oko svijeta Lea Lemešića.

79. Viška regata, na koju se ove godine prijavilo više od 170 posada, ujedno je kulminacija Splitskog Festivala Jedrenja, trodnevnog spektakla koje počinje sutra ujutro u 9 sati. Start regate, moguće je gledati iz prirodnog amfiteatra splitske luke na području od Sustipana, preko velikog lukobrana ACI-a i šetnice na potezu od Zvončaca sve do uvale Ježinac.

Splitski Festival Jedrenja jedinstvena je manifestacija koja po prvi puta objedinjava najprestižnije i najpopularnije regate koje se u razdoblje od sredine rujna do sredine listopada organiziraju na području Splita i Dalmacije, čime Labud Classic, Mala Mrduja, Mrduja, Startup Europa i Viška regata dobivaju novi poticaj kojim se odaje priznanje dosadašnjoj tradiciji.

VIDEO Reportaža o električnom autobusu koji je na testiranju u ZET-u

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije