Afera HEP

Odvjetništvu poslan spis o Buljubašićevu uhljebljenju

Rade Buljubašić
Saša Zinaja
26.11.2010.
u 19:06

Predmet je vraćen nakon što je Mravak nadopunio svoj iskaz kazavši kako je zapošljavanje išlo preko braniteljske udruge

Završena je istraga o fiktivnom zapošljavanju povratnika iz Australije Rade Buljubašića u HEP-u, koji je zapravo na posao odlazio u središnjicu vladajuće stranke, neslužbeno doznajemo, te je zagrebački Županijski sud spis dostavio Odvjetništvu. Riječ je o jedinom HEP-ovu predmetu za koji je nadležno Županijsko odvjetništvo, a ne USKOK, a ponovno je vraćen u fazu istrage početkom studenoga nakon puštanja Ivana Mravka, bivšeg šefa HEP-a, iz Remetinca.

Mravak je tada nadopunio svoj iskaz pred istražnom sutkinjom Jadrankom Mandušić kazavši da je zahtjev za Buljubašićevim zapošljavanjem, koji je zadužio HDZ okupljanjem Hrvata u Australiji, došao preko braniteljske udruge te da ga je proslijedio mjerodavnim službama. Kasnije ga je, kazao je, bivši premijer Ivo Sanader pitao za jednog od sastanaka što je s Buljubašićevim poslom.

Prije se već pojavila informacija da je istraga o Buljubašićevu uhljebljenju samo jedna od njih nekoliko kojima istražitelji zapravo kane stegnuti obruč oko bivšeg premijera.

Ključne riječi

Komentara 2

BU
buki63
02:49 29.11.2010.

Eee,,,moj Rade ostavio si posao u Australiji od 60-70 tisuca dolara i zivio si ka covik,,,neslusaj srce vec glavu,,, pusti Hrvatsku oni se tamo bore za koricu kruha.

JA
Jacob54
12:14 29.11.2010.

E koliko je takovih uhljebica a da javnost ne zna,svaki šefić u HEP-u je HDZ grlo,svaki u HAC-u,svaki u skoro svim službama Javne Uprave,pa što vam više treba za osvijestiti činjenicu da smo poharani od Hrvata gore nego od Srba i svih neprijatelja iz vana.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije