TRAGEDIJA NA MALOM LOŠINJU

Oglasile su se obitelji pomoraca stradalih na trajektu Jadrolinije: Uputile su tri zahtjeva

Mali Lošinj: U tijeku je očevid nakon što je troje djelatnika Jadrolinije poginulo nakon pada rampe
Foto: Nel Pavletic /PIXSELL
1/6
26.08.2024.
u 23:16

U pomorskoj nesreći broda "Lastovo“ na Malom Lošinju poginula su tri člana posade Jadrolinije, dok je četvrti teško ozlijeđen

Prilikom rada na Jadrolinijinom trajektu Lastovo u Malom Lošinju, u nedjelju 11. kolovoza u poslijepodnevnim satima došlo je do nesreće u kojoj su smrtno stradala tri člana posade Jadrolinije, dok je četvrti teže ozlijeđen. Obitelji pomoraca obratile su se preko odvjetnika s tri zahtjeva, a oni su, kako prenosi RTL Danas, da se utvrdi istina od strane nadležnih tijela i temeljem utvrđenoga pokrenu odgovarajući postupci, da se ne "pakira" poginulim pomorcima, obzirom da su isti obavljali radne zadatke savjesno i u dobroj vjeri te nisu odgovorni na bilo koji način za nastanak predmetnog tragičnog događaja te da sukladno pozitivnim propisima i Orijentacijskim kriterijima Vrhovnog suda RH se obiteljima naknadi šteta.

Podsjetimo, Agencija za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu izvijestila je kako je oko 15.40 sati zaprimila informaciju o vrlo ozbiljnoj pomorskoj nesreći RO-RO putničkog broda "Lastovo“ na Malom Lošinju, u kojoj su poginula tri člana posade Jadrolinije, dok je četvrti član posade teško ozlijeđen.

"Agencija za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu o događaju je obaviještena odmah po događaju od strane dežurnih službi", izvijestila je te dodala kako su istražitelji pomorskih nesreća odmah izašli na teren u svrhu provođenja očevidnih radnji. "Glavni istražitelj pomorskih nesreća donio je dana 12. kolovoza 2024. godine Odluku o pokretanju sigurnosne istrage predmetne pomorske nesreće."

 

GALERIJA Na brodovima Jadrolinije zastave su spuštene na pola koplja nakon nesreće u kojoj su poginula tri pomorca
Mali Lošinj: U tijeku je očevid nakon što je troje djelatnika Jadrolinije poginulo nakon pada rampe
1/6
​​​​​​​ 
Ključne riječi

Komentara 3

LG
LG24Zg
04:52 27.08.2024.

Znači nije im dosta 50 tisuća eura plus za djecu svaki mjesec 650 eura..jos se nesretnici nisu ni ohladili ali obitelji vrlo spremno znaju sve pravne poteze..bravo,nisam ni sumnjao na drugačiji razvoj događaja

JU
Juznjakov
05:19 27.08.2024.

Strani brodar bi ih uputio na osiguratelja odnosno sam zatrazio od osiguratelja da im plati. Treba vidjeti odgovornost hijerarhije na brodu i u firmi te HRB i Kapetanije. Da li su nastradali bili pod utjecajem alkohola ili droge to je za vjerovati utvrdjeno. Da je njihov vozac u firmi imao udes sa tako tragicnim posljedicama a da je bio pod utjecajem opijata svi mediji bi brujali "pijani vozac izazvao nesrecu sa tragicnim posljedicama"

GO
Gorski
09:14 27.08.2024.

I na kraju shvatiš da više vrediš mrtav nego živ.Kako je rekao Škegro,mozak vredi 3 marke,a život 2 marke

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije