DVA DANA NAKON NESREĆE

Oglasio se Kremlj o smrti Jevgenija Prigožina: Ovo je apsolutna laž

Russian President Putin meets with tank crew in Moscow
Foto: SPUTNIK/REUTERS
1/2
25.08.2023.
u 13:03

Ruski istražitelji otvorili su istragu o tome što se dogodilo, ali još nisu rekli što sumnjaju da je izazvalo iznenadni pad zrakoplova s ​​neba sjeverozapadno od Moskve

Ovog se petka oglasio i Kremlj o padu zrakoplova u kojem je bio i Jevgenij Prigožin, demantirajući tvrdnje Zapada da je Wagnerov šef plaćenika ubijen po nalogu Putina. Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov takve je tvrdnje nazvao "apsolutnom laži" i odbio je definitivno potvrditi njegovu smrt, javlja Reuters.

Predsjednik Vladimir Putin u četvrtak je izrazio sućut Prigožinovoj obitelji. Ruski istražitelji otvorili su istragu o tome što se dogodilo, ali još nisu rekli što sumnjaju da je izazvalo iznenadni pad zrakoplova s ​​neba sjeverozapadno od Moskve, kao što nije službeno potvrđen ni identitet desetero osoba iz zrakoplova.

>> VIDEO Očevid na mjestu pada Prigožinovog zrakoplova

Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da su optužbe o planiranom ubojstvu Prigožina lažne.

– Sada je mnogo spekulacija oko ove zrakoplovne nesreće i tragične smrti putnika u zrakoplovu, uključujući Jevgenija Prigožina. Naravno, na Zapadu se sve te spekulacije prikazuju iz dobro poznatog kuta. Sve je to apsolutna laž i ovdje se, kada se govori o ovoj temi, treba bazirati na činjenicama. Činjenica još nema puno. Njih treba utvrditi istražnim radnjama – poručio je Peskov. 

POVEZANI ČLANCI:

Peskov je rekao da je važno pričekati rezultate analiza kao i ishod istrage, dodajući kako se Putin nedavno nije sastao s Prigožinom.

Komentara 16

BA
bavovna
13:22 25.08.2023.

putin govori istinu! Prigožin se nagnuo kroz prozor aviona, ispao van, a u padu je udario u elisu koja je puknula, odletjela u motor koji se zapalio i eksplodirao!

HI
Hrvat iz Prigorja
13:12 25.08.2023.

Tko više vjeruje putku i rusiji . ""Imamo samo vojne viježbe nećemo napasti ukrajinu" ,a rat već traje 1,5g.

PV
prcko.vita
13:11 25.08.2023.

Ma gdje bi on, stari špijunčina, on je časna sestra, on ne bi ni mrava zgazio.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije