Zdravstveni iskorak

Oko 2.000 mještana imat će sada uslugu na europskoj razini

ambulanta
Dominik Grgurić/PIxsell
07.05.2013.
u 12:06

Stara zgrada bila je u vrlo lošem stanju, ljeti su u prostor ulazile i zmije, a sada je u obnovu uloženo preko 2,8 milijuna kuna

Da liječnicima ljeti u Dom zdravlja Rečica ulaze i zmije, pisali smo prije dvije godine. Kako stara zgrada nikako nije zadovoljavala, zadovoljstvo s lica okupljenih mještana Rečice nije moglo biti skriveno prilikom otvaranja novog, modernog i suvremeno opremljenog zdravstvenog zdanja. Svečanim rezanjem vrpce novi objekt otvorio je karlovački župan Ivan Vučić, koji je tim povodom poželio Rečičakima sreću, a liječnicima što manje posla.

 – Gradili smo domove zdravlja i u Bosiljevu i u Ogulinu i Ribniku. U Općoj bolnici Karlovac obnovljeni su mnogi odjeli, a u toj i ogulinskoj bolnici nalaze se objedinjeni prijemi. Obnovnom kotlova u karlovačkoj bolnici uštedit ćemo mnogo, jer smo skupi mazut zamijenili peletama kao energentom – poručio je Vučić.

 Mještani Rečice i okolnih mjesta dobili su tako 214 četvornih metara novog zdravstvenog prostora u kojem će se nalaziti zubarska i ordinacija opće medicine. Njima će gravitirati oko dvije tisuće stanovnika.

Karlovačka županija za izgradnju Doma zdravlja osigurala je 2.480.000 kuna, koja je država decentralizirala. Grad Karlovac dodao je još 382.000 kuna. Izgradnja je započela 2011. godine, da bi sada bila svečano otvorena, sasvim slučajno tridesetak dana prije lokalnih izbora. Grad Karlovac kupio je zemljište za potrebe izgradnje ove ambulante od Kaptola, a ishodio je i sve potrebne dozvole. Gradonačelnik Damir Jelić stoga uspjeh ovog projekta ocjenjuje e značajnijim utoliko što su na njegovom ostvarenju sudjelovali država, županija, gradska razina i Crkva.

 – Ovaj predivan projekt osjećam kao svoj, jer sam u njega uključen od početka – poručio je okupljenim mještanima Jelić.

 Ravnateljica Doma zdravlja Karlovac Jadranka Šutić kaže da će od danas liječnici primati pacijente na novoj lokaciji i na potpuno novoj, europskoj razini.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije