JEDNA OSOBA OZLIJEĐENA

Okolicu Los Angelesa pogodio najjači tornado u 40 godina: 'Krhotine su letjele posvuda'

Tornado rips through Southern California town
RAYMOND RODRIGUEZ/REUTERS
23.03.2023.
u 09:27

Najmanje 17 zgrada oštećeno je u ovom nevremenu, a 11 njih bilo je toliko oštećeno da su vatrogasci procijenili da više nisu upotrebljive

Najmanje jedna osoba ozlijeđena je nakon što je područje jugoistočno od Los Angelesa pogodio snažan tornado, potvrdili su dužnosnici. Tornado je nakratko dotaknuo tlo na području industrijske zone, odnosno tvornicu u Montebellu, a smatra se da se radilo o najjačem tornadu zabilježenom na tom području od 1983., s brzinom vjetra od oko 110 km/h.

Najmanje 17 zgrada oštećeno je u ovom nevremenu, a 11 njih bilo je toliko oštećeno da su vatrogasci procijenili da više nisu upotrebljive, prenosi CNN.

- Krhotine su letjele po zraku. Krov se otkinuo sa zgrade. Ovakve stvari viđamo u Ohiju i Arkansasu, ali ne u Montebellu - objavio je jedan korisnik Twittera koji je uspio i snimiti cijeli tornado. Michael Chee, glasnogovornik Grada, potvrdio je kako je jedna osoba zadobila lakše ozljede.

Zbog ovog snažnog tornada zabilježeno je urušavanje jednog krova, prekid dalekovoda, oštećenje više automobila, kao i podizanje većeg stabla. Tornada su inače vrlo rijetka u Kaliforniji, a prosječno ih je godišnje zabilježeno oko 10. U utorak navečer zabilježen je tornado i u gradu sjeverozapadno od Los Angelesa, no nije uzrokovao veću štetu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije