I VATROGASCI IMALI POSLA

Snažno nevrijeme pogodilo Dalmaciju, dva zrakoplova preusmjerena iz Splita za Zadar

Dalmacija Danas
Autori: Vecernji.hr, Hina
10.03.2023.
u 20:35

Nevrijeme je počelo oko 16 sati i trajalo dvadesetak minuta, pa su zrakoplovi iz Amsterdama i iz Muenchenu preusmjereni prema Zadru gdje su uspješno sletjeli, a putnici su autobusima prebačeni u Split.

Oko 16 sati snažno nevrijeme pogodilo je područje od Marine do Trogira, sve do Šolte, a proširilo se i prema Kaštelanskom zaljevu, Splitu, Braču i Hvaru. Razlog je ciklona koja se s pripadajućim frontalnim sustavom danas premješta preko Jadrana. Njezinim prolaskom jugo okreće na tramontanu. Prolazak fronte odvija se preko srednje Dalmacije, dijelove BiH, sve do središnje Slavonije, piše Dalmacija Danas. Čitatelj nam je poslao snimku jake kiše i grmljavine iz Splita. 

Zbog obilne kiše praćene tučom na širem trogirskom području u petak popodne dva zrakoplova nisu mogla sletjeti na pistu Zračne luke Split, te su preusmjereni prema Zračnoj luci Zadar, potvrđeno je iz splitske Zračne luke. Nevrijeme je počelo oko 16 sati i trajalo dvadesetak minuta, pa su zrakoplovi iz Amsterdama i iz Muenchenu preusmjereni prema Zadru gdje su uspješno sletjeli, a putnici su autobusima prebačeni u Split. U Splitu većeg nevremena nije bilo, a kako se doznaje iz splitske Javne vatrogasne postrojbe, vatrogasci su pozvani na gradsko groblje Lovrinac na gašenje vatre koja je zahvatila čempres nakon udara groma.

Za sutra DHMZ najavljuje promjenljivo te u unutrašnjosti danju osjetno svježije. Mjestimična kiša vjerojatnija je u prvom dijelu dana, ponajprije u unutrašnjosti gdje u višem gorju može nakratko biti i snijega. Poslijepodne i prema večeri smanjenje naoblake. Zapuhat će umjeren, kratkotrajno i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, u Slavoniji, Baranji i Srijemu sjeverozapadni. Na Jadranu većinom umjeren sjeverozapadnjak i zapadnjak, prema večeri bura u jačanju. Najniža jutarnja temperatura zraka od 5 do 10, na Jadranu između 7 i 12 °C. Najviša dnevna u unutrašnjosti od 8 do 12 te između 13 i 17 °C duž obale i na otocima.

 

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije