Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UBOJSTVO MIHAELE BERAK

Okrivljeni policajac priznao krivnju, ali ne za kazneno djelo koje mu se stavlja na teret: 'Nije bilo nikakve namjere'

Osijek: Suđenje policajcu Marku Smažilu za ubojstvo Mirele Berak
Foto: Borna Jaksic/PIXSELL
1/14
04.07.2024.
u 13:55

Saslušana su danas prva četiri svjedoka, a među njima i Mihaelina najbolja prijateljica koja je znala da je Mihaela te večeri u Smažilovu stanu

S lisičinama na rukama i nogama bivši policajac Marko Smažil (28) doveden je jutros u sudnicu Županijskog suda u Osijeku, gdje mu je počelo suđenje za ubojstvo studentice Mihaele Berak (21) službenim pištoljem. Zločin se dogodio u rujnu u njegovu stanu u Osijeku.

Zamjenica županijskog državnog odvjetnika Jasmina Bošnjak zatražila je isključenje javnosti s rasprave zbog zaštite osobnog života žrtve. Složio se s tim prijedlogom Smažilov odvjetnik Dražen Srb, ali ne samo zbog zaštite žrtve, kazao je on, nego i optuženika. Sudsko vijeće isključilo je javnost s rasprave do kraja dokaznog postupka, prije svega zbog današnjih svjedoka koji su govorili o odnosima žrtve i ubojice prije zločina.

Saslušana su danas prva četiri svjedoka, a među njima i Mihaelina najbolja prijateljica koja je znala da je Mihaela te večeri u Smažilovu stanu. Posljednju poruku od Mihaele primila je svega deset minuta prije njezine smrti. Nastavila joj je pisati, a kasnije ju je i zvala, no odgovora nije bilo... Njezin je iskaz važan i zbog poruka koje joj je Mihaela slala, a gdje se žali na Smažilovu posesivnost.

VEZANI ČLANCI

Što je točno žrtvina prijateljica rekla u svom svjedočenju na početku suđenja javnosti neće biti poznato.

– Ne mogu vam reći što je bilo na ročištu, zabranjeno nam je o tome govoriti, nastavak je rasprave 23. i 25. rujna, kada će se ispitati još nekoliko svjedoka, a i s te će rasprave biti isključena javnost. Moj se branjenik još ranije izjasnio krivim, ali ne za kazneno djelo koje mu se stavlja na teret, nego za prouzročenje smrti iz nehaja. Nije bilo nikakve namjere – izjavio je odvjetnik Dražen Srb nakon rasprave.

– U ovakvim se predmetima javnost uglavnom isključuje jer se radi o dignitetu i zaštiti obiteljskog života žrtve – komentirao je Davor Ćavar, odvjetnik kojeg je angažirala obitelj žrtve.

Osijek: Suđenje policajcu Marku Smažilu za ubojstvo Mirele Berak
1/16

Komentara 2

VJ
Veli Jože
16:39 04.07.2024.

Pred njim je karijera.

Avatar Pravi Hrvat Extra Klase
Pravi Hrvat Extra Klase
15:20 04.07.2024.

Novi hrvatski nevini vitez?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije