Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zločin koji je šokirao Hrvatsku

FOTO Okovan lisičinama na sud stigao policajac kojeg sumnjiče za ubojstvo studentice: Slučaj je bio pun kontroverzija

Osijek: Suđenje policajcu Marku Smažilu za ubojstvo Mirele Berak
Foto: Borna Jaksic/PIXSELL
1/16
04.07.2024.
u 09:22

Slučaj je izazvao brojne kontroverzije, posebice zato što je osječko-baranjska policija sutradan prijavila svoga kolegu za blaže kazneno djelo. Zaključak je policijske istrage glasio da je došlo do tragične nesreće, pri kojoj je pištolj slučajno opalio zbog nestručnog rukovanja službenim oružjem.

S lisičinama na rukama i nogama bivši policajac Marko Smažil (28) doveden je jutros u sudnicu Županijskog suda u Osijeku, gdje mu je počelo suđenje za ubojstvo studentice Mihaele Berak (21) službenim pištoljem. Zločin se dogodio u rujnu u njegovu stanu u Osijeku.

Zamjenica županijskog državnog odvjetnika Jasmina Bošnjak zatražila je isključenje javnosti s rasprave zbog zaštite osobnog života žrtve. Složio se s tim prijedlogom Smažilov odvjetnik Dražen Srb, ali ne samo zbog zaštite žrtve, kazao je on, nego i optuženika. Sudsko vijeće isključilo je javnost s rasprave do kraja dokaznog postupka, prije svega zbog današnjih svjedoka koji će govoriti o odnosima žrtve i ubojice prije zločina.

Sanja Kastratović iz udruge Adela kazala je kako oni s jedne strane podržavaju isključivanje javnosti iz slučaja zbog interesa obitelji budući da će se govoriti o detaljima odnosa između počinitelja i ubijene. No kazala je i kako je u interesu javnosti da barem dio suđenja bude javan, onaj gdje se govori o počinjenju zločina. Kazala je kako i dalje traže smjene u policiji. Dodala je i da su novinari i javnost dobro reagirali te da se digla velika buka pa ''nisu uspjeli zataškati slučaj''. 

VEZANI ČLANCI

Smažila se tereti da je 20. rujna prošle godine oko 22 sata, u nakani da liši života Mihaelu Berak, iz službenog pištolja ispalio hitac i pritom joj zadao tešku i po život opasnu tjelesnu ozljedu od koje je nesretna djevojka na mjestu preminula. Marko Smažil i Mihaela Berak kratko su bili u neformalnoj vezi, a nakon njezine smrti isplivale su u javnost poruke koje je slala prijateljicama i u kojima se žalila na njegovu posesivnost i najavljivala prekid.

Slučaj je izazvao brojne kontroverzije, posebice zato što je osječko-baranjska policija sutradan prijavila svojega kolegu za blaže kazneno djelo. Zaključak je policijske istrage, naime, glasio da je došlo do tragične nesreće pri kojoj je pištolj slučajno opalio, zbog nestručnog rukovanja službenim oružjem. Ukratko, hvalio se pred njom pištoljem i novom futrolom koju je baš kobnog dana zadužio. No dva dana nakon smrti djevojke Županijsko državno odvjetništvo iznenadilo je i objavilo da se mladog policajca ipak tereti za ubojstvo. 

Osijek: Suđenje policajcu Marku Smažilu za ubojstvo Mirele Berak
1/16
Ključne riječi

Komentara 13

CO
coska
10:10 04.07.2024.

Majka rodila ko od brda odvaljeno, Bog uzeo pamet a država dala oružje…

Avatar Blokiran
Blokiran
09:36 04.07.2024.

Hoce li odgovarati i oni ukljuceni u pokusaj zataskavanja?

Avatar Ponosna i Lijepa
Ponosna i Lijepa
10:15 04.07.2024.

Zbog čega policajci uopće nose službeno naoružanje kući nakon dužnosti? Ako imaju dozvolu za nošenje i posjedovanje oružja u krajnjem slučaju mogu kupiti privatni pištolj pa neka ga nose a službeni treba nakon dužnosti ostaviti u ormariću u policiskoj postaji.ji. Pa čak i uniformu. Jer ako je policajac 24. sata dnevno kao što neki kažu , onda mu i platite toliko a ne samo 8. sati. Opće poznato je da se to tumači kako kad kome odgovara.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije