POZVAO NA KRAJ RATA

Oligarh žestoko po ruskim snagama: 'Generali su se probudili i shvatili da imaju usranu vojsku'

FILE PHOTO: Russian business tycoon Oleg Tinkov attends a session of the St. Petersburg International Economic Forum
Foto: MAXIM SHEMETOV/REUTERS
1/3
20.04.2022.
u 17:52

Prije nego što je počela ruska invazija na Ukrajinu, Forbes je procijenio da je njegovo bogatstvo vrijedi oko 4,4 milijarde dolara. Međutim, zbog drastičnog pada vrijednosti dionica banke čiji je vlasnik, smatra se kako Tinkov više nije milijarder.

Ruski oligarh Oleg Tinkov žestoko je kritizirao rusku invaziju na Ukrajinu i pozvao na kraj "ludog rata". Tinkov je jedan od najpoznatijih ruskih biznismena, te je osnivač globalne online banke Tinkoff.  On je jedan od rijetkih Rusa koji su javno osudili postupke ruskog predsjednika Vladimira Putina. Unatoč tome, on je i dalje završio pod sankcijama Velike Britanije zbog bliskih veza s Kremljem.

VIDEO: Stanovnici Kramatorska reagiraju na novu rusku ofenzivu u Donbasu: "Što bude, bit će, neću nigdje bježati"

"Ne vidim niti jednu prednost ovog ludog rata. Nevini ljudi i vojnici umiru. Generali su se probudili s mamurlukom i shvatili da imaju usranu vojsku. Kako bi vojska mogla biti dobra, kad je sve ostalo u zemlji loše i u zapelo u nepotizmu, podlosti i servilnosti?", napisao je Tinkov na društvenim mrežama .

Prije nego što je počela ruska invazija na Ukrajinu, Forbes je procijenio da je njegovo bogatstvo vrijedi oko 4,4 milijarde dolara. Međutim, zbog drastičnog pada vrijednosti dionica banke čiji je vlasnik, smatra se kako Tinkov više nije milijarder.

"Dragi 'kolektivni Zapad', molim vas da omogućite gospodinu Putinu jasan izlaz kako bi mogao spasiti svoje obraz i zaustaviti ovaj masakr. Molim vas, budite racionalniji i humanitarniji", napisao je ruski oligarh, prenosi BBC.

VIDEO: Znanstvenici upozorili na veliku prijetnju: 'Mogli bi nas napasti izvanzemaljci, ne shvaćate ozbiljnost situacije'

Komentara 20

DU
Dubrovnik4711
19:16 20.04.2022.

Da,da. Jos malo pa, bye-bye. Zavrsitit ce u Haagu kao mu drug slobo. Samo sto ce rusija potonuti u kaosu. Kao i susjedi, koji do sada, nisu se odrekli velike srbije, niti su stanju, okreniti novu stranicu. Osim vrlo malo pojedinaca, nema javno, do sada jasno odredivanje prema ratovima niti prema zlocinima. I,to nakon 30 godina. Nema pomaka. Zato, ajd zdravo, komsije.

PE
Pendrek57
18:31 20.04.2022.

Znaci pocelo je. Rußofili na aparatima.

ME
medvedgrad
19:26 20.04.2022.

Jedan Rus antifašist!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije