selo Peremoha

Rusi mahnuli 13-godišnjem Ukrajincu pa ga strijeljali: 'Bratu su rekli da je na oblaku'

Foto: Tetiana Nakonečna/Facebook
1/3
20.04.2022.
u 15:48

U tom je napadu poginulo sedam osoba, a među njima i Jelisej

Tetiana Nakonečna na Facebook stranici Typična Kijevska regija ispričala je tragičnu priču o 13-godišnjem Ukrajincu kojeg su ubile ruske vojne snage.

- Ovo je kapa 13-godišnjeg Jeliseja iz grada Brovari, a ovo je bijela majica koju je obukao preko jakne da rusi vide da su to mirni ljudi. A oni su ubili Jeliseja dok su on i njegova majka i trogodišnji brat pokušavali pobjeći iz tada okupiranog sela Peremoha - započela je Tetiana Nakonečna.

Foto: Tetiana Nakonečna/Facebook

Napisala je da su 13-godišnji dječak i njegova obitelj prvo išli pješke, a onda su se vozili u koloni od pet automobila. Rusi su, napomenula je sigurno vidjeli da su to mirni ljudi: žene, djeca.

- Pustili su ih. Čak su na kraju i mahnuli njima. A onda su strijeljali kolonu - istaknula je.

U tom je napadu poginulo sedam osoba, a među njima i Jelisej. Nakonečna je nadalje opisala da je Jeliseja majka pokapala dva puta, prvi put u vrtu, u blizini kuće u selu Peremoha, gdje su se skrivali od projektila i granata. Kasnije je pokopan na novom groblju u gradu Brovari.

- Majka kaže da je jako podržava mlađi sin, briše suze mami i tati i traži da ne plače. Rečeno mu je da je Jelisej na oblaku - napisala je svjedokinja ovog događaja.

Jelisej je jedan od 205 djece ubijenih za trajanja rata u Ukrajini. Više od 578 djece ozlijeđeno je, izvještava Ured glavnog tužitelja Ukrajine.

VIDEO Stanovnici Kramatorska reagiraju na novu rusku ofenzivu u Donbasu: "Što bude, bit će, neću nigdje bježati"

Ključne riječi

Komentara 1

TI
tico123
12:06 21.04.2022.

nema razlike između rusa i srba jednaki su potpuno po tom što rade

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije