VREMENSKA PROGNOZA

Olujno nevrijeme ponegdje moguće i u srijedu, poznato kada će se vrijeme stabilizirati

Munje iznad Zagreba
Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/3
25.07.2023.
u 19:14

Najviše sunčana vremena bit će sutra na jugu Hrvatske, no prijepodne uz umjerenu naoblaku još može biti lokalnih pljuskova

Zbog grmljavinskog nevremena, narančasto upozorenje izdano je za danas za područje osječke, zagrebačke, karlovačke, gospićke i riječke regije. Sutra, u srijedu, bit će svježije te će još uvijek biti pljuskova, grmljavina, ponegdje vrlo vjerojatno i olujnog nevremena. Stabilnije vrijeme očekuje nas od četvrtka, dok će od petka sve češće ponovno biti i vruće.

Na istoku Hrvatske sutra će još biti nestabilno te umjereno i pretežno oblačno povremeno s kišom. U noći i ujutro mjestimice je moguće i olujno nevrijeme. U središnjoj Hrvatskoj, uz promjenjivu naoblaku, mjestimice može biti kiše, ponegdje i obilnijih pljuskova, prognozira za HRT mr. sc. Dragoslav Dragojlović iz DHMZ-a.

VEZANI ČLANCI:

Na sjevernom Jadranu i u gorskim krajevima bit će promjenjivo oblačno s kišom, uz obalu i pljuskovima s grmljavinom. Puhat će umjerena, podno Velebita jaka i olujna bura. Nestabilno će biti i u Dalmaciji, u unutrašnjosti češće s kišom. Puhat će umjerena i jaka bura i sjeverozapadnjak. Najviše sunčana vremena bit će na jugu Hrvatske, no prijepodne uz umjerenu naoblaku još može biti lokalnih pljuskova.

Stabilnije se vrijeme očekuje od četvrtka. U unutrašnjosti će biti uglavnom suho te djelomice ili čak pretežno sunčano. Također, očekuje se i postupan porast temperature zraka. Na Jadranu će biti pretežno sunčano te vrlo toplo i vruće. Na sjevernom dijelu povremeno može biti umjerene naoblake.

VIDEO Olujna tuča uništila stakla brojnih automobila u Dramlju: 'Ovako nešto nisam nikad doživjela'

Komentara 4

FI
Fileki
01:00 26.07.2023.

To nije vremenska prognoza nego propagiranje balkana i propale juge

FI
Fileki
00:46 26.07.2023.

Bando crvena, ne pušimo vaše forice!

DU
Deleted user
23:17 25.07.2023.

Dakle, retroaktivan sustav informiranja javnosti treba ukinuti jer nam nista ne znaci kada nam objasnjavaju kako je bila oluja, a s druge strane ju najavljuju za svaki dan pa onu STVARNU ispratimo u japankama. Ono sto je evidentno je to da je vani vecinom ispodprosjecno hladno i jako vlazno, kisovito. Ostalo se mantre iz industrije kataklizmicnog aktivizma.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije