tučnjava zastupnika

Opet šakački okršaj u ukrajinskom parlamentu i to zbog ruskog jezika

Ivo Karlović
Reuters
25.05.2012.
u 12:20

Atmosfera u parlamentu proključala je za rasprave o zakonu kojim bi se dopustila upotreba ruskog jezika na sudovima, u bolnicama i drugim institucijama u regijama Ukrajine gdje se govori ruski.

Velika tučnjava između zastupnika izbila je u ukrajinskom parlamentu tijekom rasprave o prijedlogu zakona koji bi omogućio službenu uporabu ruskog jezika u nekim dijelovima zemlje, javlja Reuters.

Sukob je izbio između zastupnika lojalnih ukrajinskom predsjedniku Viktoru Janukoviču i pripadnika prozapadnih opozicijskih stranaka koji žele sačuvati kulturnu i političku neovisnost od snažnog utjecaja susjedne Rusije.

Atmosfera u parlamentu proključala je za rasprave o zakonu kojim bi se dopustila upotreba ruskog jezika na sudovima, u bolnicama i drugim institucijama u regijama Ukrajine gdje se govori ruski.

Oporbeni zastupnik Mykola Petruk odveden je u bolnicu, a od udaraca u glavu košulja mu je bila krvava.

Inače, u travnju 2010. godine rasprava o produljenju ruskog najma baze u Sevastopolju za još 25 godina u ukrajinskom parlamentu također se izrodila u tučnjavu te gađanje jajima i dimnim bombama.

Ključne riječi

Komentara 32

Avatar Čitatelj300
Čitatelj300
12:33 25.05.2012.

Barem je njihov sabor zanimljiviji nego naš. A i to je prava oporba, a ne ovi naši kao jedni protiv drugih a zajedno piju kavu i idu na ručkove.

OB
-obrisani-
12:42 25.05.2012.

Kolektivnaja opaljotka,davaj davaj

DU
Deleted user
12:28 25.05.2012.

ovo je najbolje kad naprave podjelu na proruske i \"prozapadne\" snage, kao da je hladni rat još u ponom tijeku. zapadna europa žali za hladnim ratom zbog protekcionističkog položaja koji su uživali i nikako ne mogu prihvatiti da je hladni rat završen.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije