Prodavačici u kiosku razbojnik prijetio bombom

Opljačkana dok su patrolirale duge cijevi

Verica Grofelnik
import
09.02.2006.
u 19:24

Kiosk Tiska u Ehrlichovoj ulici u Sopotu opljačkan je u srijedu oko 19 sati, u isto vrijeme dok je Zagreb bio pod policijskom blokadom zbog pokušaja ubojstva u Svetoj Klari i pljačke pošte u Zvonimirovoj. Nakon što je maskirani muškarac ručnom bombom zaprijetio prodavačici Verici Grofelnik, ona mu je predala oko tri tisuće kuna. Lopov se do kioska dovezao biciklom, na glavi je imao crnu kapu i tamnosivi šal, a bio je odjeven u crnu jaknu i traperice.

Slagala sam novine kad sam čula da netko govori: "Daj pare!" Mislila sam da je šala, ali kad sam vidjela bombu, izvadila sam samo dio novca. Vikao je da zna koliko imam novca. Bilo me je strah bombe, pa samu mu dala sve. Upamtila sam da su mu oči izrazito plave. Imam osjećaj da sam tog tipa već vidjela kaže potresena Verica Grofelnik, koja nije znala za opsadno stanje u gradu. Tek je iz razgovora policajaca koji su došli obaviti očevid shvatila da je njezin slučaj samo jedan u nizu razbojstava što su se dogodila.

Verica Grofelnik popodnevnu je smjenu u kisoku u srijedu preuzela oko 17 sati. Obično je na posao prati suprug, bivši policajac, koji radi sigurnosti s njom ostane cijelo vrijeme, sve do 23 sata. No, u srijedu je otišao na roditeljski sastanak u školu njihove kćeri. Kako je kiosk u Ehrlichovoj na prometnome mjestu, prodavačica pretpostavlja da je lopov s bombom netko iz kvarta tko je vrebao pravi trenutak da je uhvati samu.

U kiosku Tiska u Erlichovoj jučer smo zatekli mladu, prodavačicu koja ništa nije htjela komentirati, a V.Grofelnik otišla je na bolovanje. Pukla bih da me sada netko samu zatvori u kiosk. Ne znam kako ću ponovno na posao ispričala je preplašena Verica Grofelnik. (S. B.)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije