reagiranje

'Optužbe Sindikata protiv Milanke Opačić su neistinite'

Milanka Opačić
Foto: Grgur Žučko/pixsell
12.05.2014.
u 16:40

Neistinita je tvrdnja sindikata da je ministrica Milanka Opačić lagala Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa po pitanju angažmana Žarka Vukobrata u Ministarstvu socijalne politike i mladih, poručuju iz kabineta Milanke Opačić

Nakon optužbi sindikata kako je ministrica Milanka Opačić lagala Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa iz Kabineta ministrice Ministarstva socijalne politike i mladih odbacili su te tvrdnje.

- Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa zaprimilo je neanonimnu prijavu mogućeg sukoba interesa protiv dužnosnice Milanke Opačić i zatražilo 30. siječnja 2014. od Ministarstva socijalne politike i mladih da dostavi od kad je Žarko Vukobrat zaposlen u ministarstvu i na kojem radnom mjestu. Ministarstvo je dostavilo povjerenstvu tražene podatke u kojima nema ništa sporno, kao što je potvrdilo i Povjerenstvo za odlučivanju o sukobu interesa.

Naime, Žarko Vukobrat primljen je u državnu službu s danom 02. travnja 2012. godine, na određeno vrijeme sukladno odredbi Zakona o državnim službenicima (po tzv. „revolving door“ sistemu, bez potrebe raspisivanja javnog natječaja, putem imenovanja ministrice prema važećim odredbama Zakona o državnim službenicima koja uključuju i prestanak radnog odnosa s danom prestanka mandata ministra).

Prije toga Vukobrat nije bio državni službenik, prethodni radni odnos je prekinuo 31. ožujka 2012. godine,  i prije 02. travnja 2012. ne postoji akt ili ugovor temeljem kojeg bi obavljao poslove za Ministarstvo socijalne politike i mladih.  Prije 02.04. 2012. Žarko Vukobrat nije bio ni na kakvom „popisu zaposlenika“ Ministarstva socijalne politike kako to tvrdi čelnik Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika Republike Hrvatske.

U tom smislu, neistinita je tvrdnja sindikata da je ministrica Milanka Opačić lagala Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa po pitanju angažmana Žarka Vukobrata u Ministarstvu socijalne politike i mladih - stoji u priopćenju iz Kabineta ministrice Opačić.

>>Sindikat: Milanka Opačić lagala je Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa

Komentara 10

Avatar Carrera
Carrera
16:51 12.05.2014.

dokad ćemo još morati trpiti ove brojne kukuriku afere??? dokad???

BS
bstrabi2
16:53 12.05.2014.

Konačno i Opačićka dolazi na tametu.Već je i vrijeme....

CB
Conan Barbarin
17:00 12.05.2014.

ova opačićka je najgori ministar ove vlade. u sve se petlja bez obzira što ništa ne zna.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije