PROTUPRAVNA GRADNJA

Optužen bivši načelnik Podgore jer je gradio na pomorskom dobru bez dozvole

Devastacija plaze Ježinac u Splitu
Milan Sabic/PIXSELL/Ilustracija
04.02.2022.
u 09:11

Tereti ga se da je od listopada 2018. do srpnja 2019. kao načelnik Podgore postupao protivno Zakonu o gradnji na području proglašenom pomorskim dobrom, odnosno području od posebnog interesa za Republiku Hrvatsku te je gradio na dijelu morske obale.

Ante Miličić (65), bivši dugogodišnji nezavisni načelnik općine Podgora, optužen je za protupravnu gradnju i povredu službenog znaka ili pečata, a optužnicu je protiv njega podigao ODO Split. Tereti ga se da je od listopada 2018. do srpnja 2019. kao načelnik Podgore postupao protivno Zakonu o gradnji na području proglašenom pomorskim dobrom, odnosno području od posebnog interesa za Republiku Hrvatsku te je gradio na djelu morske obale.

Prema optužnici, bio je svjestan da  da nema građevinsku dozvolu no usprkos tome izdao je nalog jednoj tvrtki da  izvede radove.  Izgrađeni su potporni zidovi visoki oko 80 centimetara, od kamena povezanog betonom u dužini od oko 300 metara te nasip širine oko 1,2 metra od sitnozrnatog kamena i zemlje između zidova i zasjeka morske obale. Napravljena je i betonska podloga na nasipu dugom oko 300 metara i širokom oko jedan i pol do dva metra.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije