zajednička sjednica klubova

Orešković: Nadam se da ću sutra objaviti tko je novi ministar branitelja

Tihomir Orešković
Foto: Reuters/PIXSELL
14.03.2016.
u 20:26

S obzirom na to da se priča da bi novi HDZ-ov kandidat za ministra branitelja mogao biti ratni zapovjednik Tigrova, brigadni general Tomo Medved, premijera se pitalo je li to točno, no nije htio komentirati

Zajednička sjednica Klubova zastupnika Mosta i Domoljubne koalicije o proračunu traje već nešto više od tri sata, no glavna tema je, kako doznajemo, ipak bio ministar branitelja. Nezadovoljni zastupnici, kako doznajemo, premijera Tihomira Oreškovića su pitali zašto mu toliko treba da izabere ministra branitelja te zašto već nije izabrao sad već bivšeg kandidata Milijana Brkića. S obzirom na to da je premijer morao ići na svečanu večeru s prinčevskim parom, sjednicu je  napustio ranije te se prije odlaska nasamo našao s HDZ-ovim Željkom Dilberom, Mostovim Mirom Buljem te Miodragom Demom iz stranke BM 365 koji je danas zatražio sastanak s njime.

Nakon toga premijer je rekao da je Brkiću zahvalio što je bio kandidat za ministra, za sve što je učinio za Hrvatsku jer "misli da je pokazao svoj karakter". Komentirao je i sjednicu Kluba zastupnika.

– Bilo je "good, good, good" (dobro), ali bilo je i malo "not good" (manje dobro), ali nije bilo "bad" (loše), nego diskusija. Sutra ću naći vremena i ja se nadam da ćemo sutra imati jednoga kandidata i da ću ja što prije izabrati ministra branitelja – objasnio je premijer na pitanje je li bilo "good, good, good", kako je navodno započeo svoje izlaganje na Klubu zastupnika. S obzirom na to da se govori da bi novi HDZ-ov kandidat za ministra branitelja mogao biti ratni zapovjednik Tigrova, brigadni general Tomo Medved, premijera se pitalo je li to točno, no nije htio komentirati.

– Neću sad, znate već moju praksu. Mislim da smo tu svi uhodani, ja ću sutra nadam se što prije, ako ne sutra, komunicirati tko je taj novi ministar za branitelje – poručio je premijer.

Predsjednik Odbora za ratne veterane Miodrag Demo vjeruje da će se sutra znati ime novog ministra branitelja.

– Odgovornost je na Domoljubnoj koaliciji, tako smo dogovorili s premijerom, kao predstavnik stranke BM 365 i predsjednik Odbora za ratne veterane, gospodin Miro Bulj ispred Mosta i gospodin Željko Dilber ispred HDZ-a. Sastali smo se odvojeno s premijerom i on sutra očekuje od gospodina Karamarka ime ministra branitelja, da krene u proceduru – pojasnio je Demo. Na pitanje je li Medved novi kandidat, odgovorio je da ne zna i da nije ništa čuo, ali očekuje da HDZ sutra pred premijerom iznese ime i prezime kandidata.

– Koga god predloži Domoljubna koalicija, dobar je – poručio je Demo.

Premijer Tihomir Orešković rekao je da će Vlada sutra održati telefonsku sjednicu na kojoj je dati amandman na proračun kojim subvencije za srednjoškolski prijevoz ostane na istoj razini kao lani. Naime, smanjen je budžet za to za 94 milijuna kuna.

– Našli smo da bismo se tu negdje 33 milijuna kuna pokrili, i da ćemo imati malo tu, malo tamo – objasnio je premijer.

>> Novi kandidat HDZ-a za ministra branitelja je ratni zapovjednik Tigrova Tomo Medved?

Komentara 19

SH
srce_hrvatsko
20:59 14.03.2016.

Potvrdit ces ti sve,samo nisi mogao M.Brkica..ni prije njega Crnoju,kojeg je trebalo svakako podrzati. Al to ce se sve jednom obiti o glavu... Most ce pasti ispod Zivog zida,a 'premijer'..jos cemo malo pricekati,mozda shvati gdje je i kome je povjerovao...

DU
Deleted user
21:06 14.03.2016.

Gospodin Oreskovic se nada,i to je uspjeh nadati se.

PI
pinkec
21:10 14.03.2016.

Gosp. Premijer, bilo je i vrijema da knačno iskomunicirate ime Ministra branitelja!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije