Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TEŠKO DJELO PROTIV OPĆE SIGURNOSTI

Organizator malonogometnog turnira optužen za propuste koji su doveli do smrti mladog nogometaša

Marin Ćaćić
Društvene mreže
23.01.2024.
u 08:28

Tužiteljstvo u optužnici tvrdi da je upravo taj propust 57-godišnjaka, razlog zašto pravovremeno nije pružena liječnička pomoć mladom nogometašu koji je sudjelovao na turniru. To je posljedično dovelo po tužiteljstvu do "iznenadnih zdravstvenih teškoća i gubitka svijesti te smrtnog ishoda".

Za teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti, čija je posljedica bila smrt mladog nogometaša Marina Čačića (23), optužen je 57-godišnjak, a optužnicu je protiv njega podigao ODO Gospić.

Riječ je o događaju koji se zbio 19. prosinca 2021. u Gospiću, tijekom održavanja malonogometnog turnira, a prema optužnici 57-godišnjak je bio odgovorna osoba zadužena za organizaciju malonogometnog turnira. I kao odgovorna osoba, navodi tužiteljstvo u optužnici, protivno Zakonu o sportu i Zakonu o zdravstvenoj zaštiti propustio je osigurati liječničku pomoć na mjestu održavanja navedenog turnira. Tužiteljstvo u optužnici tvrdi da je upravo taj propust 57-godišnjaka, razlog zašto pravovremeno nije pružena liječnička pomoć mladom nogometašu koji je sudjelovao na turniru. To je posljedično dovelo po tužiteljstvu do "iznenadnih zdravstvenih teškoća i gubitka svijesti te smrtnog ishoda".

Čačić je igrao za Nehaj iz Senja, srušio se na treningu te je prevezen prvo u gospićku, a zatim u riječku bolnicu. Bio je u induciranoj komi, a preminuo je nakon tri dana. Uzrok smrti je bilo zatajenje srca.

VEZANI ČLANCI 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije