NAJAVA

Ortynski treba zabraniti "Mein Kampf"

17.11.2001.
u 00:00

* - Većina građana Hrvatske nije spremna prihvatiti govor mržnje - rekla je Ž. Antunović

ZAGREB - Potpredsjednica Vlade Željka Antunović najavila je - na jučerašnji Međunarodni dan tolerancije - Tjedan borbe protiv nasilja od 18. do 25. studenoga. Hrvatska pokazuje dobre rezultate u procesu razvoja tolerantnog društva, rekla je. Idućih će dana biti riječi o nasilju nad ženama i djecom i dječjim pravima te obvezama države da pridonese rastu razine prava i očuvanju postojećih prava. Program završava šetnjom Zagrebom u nedjelju, 25. studenog, i prodajom majica kako bi se skloništa za žene osnovala i u Karlovcu i u Splitu. Zasad, naime, postoji samo u Zagrebu.

Na pitanje o tome je li u Hrvatskoj lakše smijeniti žene, potkrijepljeno primjerom smjenjivanja ministrice i dviju ravnateljica nakon afere s dijalizom, dok je zamjenik ministrice ostao na svom položaju, potpredsjednica Vlade kaže kako sa ženama zaista pitanje odgovornosti ide lakše.

- Ovo je prvi primjer snošenja posljedica objektivne odgovornosti, i to će biti ženski doprinos uvođenju novog oblika ponašanja - rekla je potpredsjednica.

Na pitanje da komentira to što je Hitlerov "Mein Kampf" izložen na Interliberu, unatoč najavi glavnog državnog odvjetnika, Ž. Antunović kaže kako bi trebalo tražiti od državnog odvjetnika da bude odlučniji.

- No, građani Hrvatske imaju visoku razinu svijesti i svježa neugodna iskustva kako netolerancija može donijeti teške posljedice i velika većina nije spremna prihvatiti govor mržnje - rekla je.

S. Perica

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije