orahovica

Oružje u školi: Provalnici otkrili četiri pištolja u školskom sefu

oružje u školi
Foto: Maja Šantoši/PIXSELL
1/4
27.05.2010.
u 12:13

Ravnatelj škole Zorislav Milković izjavio je da je škola pribavila licenciju za dopunsko školovanje odraslih za zanimanja čuvara i zaštitara, te da je oružje nabavljeno, registrirano i čuvano u skladu sa zakonskim propisima.

ORAHOVICA – Nepoznati provalnici prošlog su vikenda provalili u školsku zgradu u Orahovici u kojoj nastavu pohađaju učenici Srednje škole Stjepana Ivšića, Osnovne škole Ivane Brlić Mažuranić i Osnovne glazbene škole Orahovica. U ponedjeljak ujutro utvrđeno je da su kradljivci provalili u prostorije računovodstva SŠ Stjepana Ivšića, a potom su, uz pomoć metalnih poluga i drugog alata, obili metalni sef iz kojega su otuđili oko 24.000 kuna te četiri pištolja s pripadajućim streljivom.

Ravnatelj škole Zorislav Milković izjavio je da je škola pribavila licenciju za dopunsko školovanje odraslih za zanimanja čuvara i zaštitara te da je oružje nabavljeno, registrirano i čuvano u skladu sa zakonskim propisima.

Nestali novac je, prema Milkovićevim riječima, pripadao profesorskoj blagajni uzajamne pomoći, a dio je bio namijenjen i za profesorske izlete i druge slobodne aktivnosti.

Policija provodi kriminalističko istraživanje o ovom slučaju.

U Virovitičko-podravskoj županiji, koja je osnivač škola, tvrde da nisu bili obaviješteni o tome da škola drži oružje.

– Škola je mjesto nulte kategorije nasilja i u njoj ni pištolji ni bombe, pa ni bilo kakvo drugo oružje nemaju što tražiti. Zbog toga ću zatražiti utvrđivanje odgovornosti ravnatelja - izjavio je župan Tomislav Tolušić.

 

Ključne riječi

Komentara 3

VI
vidimškoj
14:52 27.05.2010.

o,pa to je neko ko je očito zna šta će ulovit.

OB
-obrisani-
19:19 27.05.2010.

Što oružje radi u školi? Osim ako nije vojna ili policijska akademija!

RK
rkrpanic
23:02 27.05.2010.

išli su po lovu a pištolji onako da se nađe za drugi put

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije