DO 7. STUDENOGA

Osigurano još 800.000 eura za projekte Hrvata izvan Hrvatske, evo tko se može prijaviti

Euro - nova službena valuta u Republici Hrvatskoj
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/2
11.10.2024.
u 14:28

Program, čiji je cilj jačanje suradnje s Hrvatima u iseljeništvu, očuvanje i jačanje nacionalnog identiteta, zaštita prava i interesa hrvatskih zajednica, očuvanje hrvatskog jezika, kulture i baštine, pokrenut je prije deset godina

Uz prvotnih milijun eura, hrvatska država osigurala je još 800.000 eura u ovoj godini za posebne potrebe i projekte od interesa za Hrvate u iseljeništvu. Središnji državni ured za Hrvate izvan Hrvatske pozvao je neprofitne organizacije Hrvata u iseljeništvu i u Hrvatskoj, fizičke osobe te socijalno ugrožene Hrvate izvan Hrvatske da prijave svoje posebne potrebe i projekte na javni poziv vrijedan 800.000 eura. Drugi je to javni poziv te vrste u ovoj godini, prvi, vrijedan milijun eura, bio je raspisan početkom godine i na njemu je potporu dobilo 216 projekata, a jednokratnu financijsku potporu 70-ak siromašnih Hrvata u BiH, Srbiji i na Kosovu, ukupno 906.000 eura.

Na novi poziv, zaključno do 7. studenoga, mogu se prijaviti udruge, zaklade, ustanove, vjerske zajednice ili druge pravne osobe Hrvata izvan Hrvatske i u Hrvatskoj, fizičke osobe te socijalno ugroženi Hrvati u iseljeništvu i povratnici/useljenici iz iseljeništva/dijaspore. Najniži iznos koji se može ugovoriti po pojedinom projektu je 700 eura, a najviši 20 tisuća eura, socijalno ugroženi pojedinci mogu dobiti najmanje 300, a najviše 3.500 eura. Jedan prijavitelj može podnijeti najviše dvije prijave na Javni poziv.

Program, čiji je cilj jačanje suradnje s Hrvatima u iseljeništvu, očuvanje i jačanje nacionalnog identiteta, zaštita prava i interesa hrvatskih zajednica, očuvanje hrvatskog jezika, kulture i baštine, pokrenut je prije deset godina. Svakim novim pozivom Hrvatska izdvaja sve više sredstva za projekte i potrebe Hrvata u iseljeništvu, ove godine kroz dva poziva čak 1,8 milijuna eura. Prijave na javni poziv podnose se Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan Hrvatske, a popis uvjeta i dokumentacije koji se moraju ispuniti i priložiti naveden je na mrežnoj stranici Ureda.

GALERIJA Zapanjujući prizori: Nebo iznad Hrvatske bilo je prošarano nijansama roze, crvene, ljubičaste...
Euro - nova službena valuta u Republici Hrvatskoj
1/32

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije