DANAS U VEČERNJEM

Osim s Mostom, moguća suradnja HDZ-a i HNS-a

Naslovnica 13.9
Foto: VL
13.09.2016.
u 00:12

Kontakte s HDZ-om navodno su ostvarili i šef HNS-a Ivan Vrdoljak, ali i glavni tajnik HNS-a Srećko Ferenčak

Najveći uspjeh HDZ-a, osim što je relativni izborni pobjednik sa 61 osvojenim mandatom, jest taj što je sa sedam mandata prednosti u odnosu na Narodnu koaliciju, zapravo, oslabio pregovaračku, pa i ucjenjivačku, poziciju Mosta.

I sam Zoran Milanović najavio je da Narodna koalicija s 54 mandata neće pokušavati sastaviti Vladu, a to znači da Mostu za koaliciju preostaje jedino HDZ.

Osim toga, u HDZ-u se naveliko šuška da im se za koaliciju nudi HNS, sadašnji partner SDP-a u Narodnoj koaliciji, koji ima ukupno devet mandata, odnosno deset ako se računa i onaj manjinskog zastupnika Veljka Kajtazija. To nam je potvrdilo više izvora u HDZ-u, a kontakte s HDZ-om navodno ostvarili i šef HNS-a Ivan Vrdoljak, ali i glavni tajnik HNS-a Srećko Ferenčak. Koalicija HDZ-a i HNS-a, naravno, nije odveć realna niti bi bila prvi izbor HDZ-a, ali može poslužiti kao dobar amortizer budu li uvjeti Mosta “neprobavljivi” HDZ-u.

>>Cijeli članak pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista ili prelistajte u našem e-izdanju

U tiskanom izdanju donosimo i sljedeće priče:

>>Nakon Tomislava Karamarka odlazi i šef SDP-a

>>Božo Skoko: Počinje nova era u hrvatskoj politici

>>Renata Rašović: Milanovićeva politička ostavština

>>Petra Maretić Žonja: Tko će biti novi šef SDP-a

>>Ljubica Gatarić: Sve Milanovićeve pogreške

>>Plenković počinje pregovore s Mostom i manjincima

>>Potresi i ostavke na političkoj desnici: odstupili Srb, Tepeš...

Foto: VLm

Komentara 17

GL
GLADIATOR
21:12 12.09.2016.

Nemojte se brinuti. HDZe i most će se dogovoriti.

MO
morituriite
04:55 13.09.2016.

HDZ sa HNS antifajugićima i SDSS velikosrbima u talu s četničkim vojvodama iz Srbije. U tom slučaju je totalno svejedno je li na vlasti hdz ili sdp. Samo je izdaja konstanta u hdz-u. Ima li Hrvata u toj stranci da se pobune?

Avatar prijevara212
prijevara212
23:04 12.09.2016.

HDZ i HNS? Pa ovo je već sprdnja!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije