BOLNICA ODLUČILA

Osječki ginekolog nepravomoćno osuđen za silovanje pacijentice dobio otkaz

KBC Osijek gdje je nakon nesreće prevezen ministar Banožić
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
1/3
16.09.2024.
u 08:15

Protiv liječnika proteklog tjedna podnesena je još jedna prijava pacijentice

Osječki ginekolog koji je u veljači nepravomoćno osuđen za silovanje pacijentice u KBC-u Osijek dobio je otkaz. Odluka o otkazivanju ugovora o radu donesena je danas, priopćili su iz KBC-a Osijek.

"Podsjećamo, KBC Osijek zatražio je dostavu nepravomoćne presude Županijskog suda u Osijeku od 8. veljače 2024. godine te je Županijski sud istu dostavio 11. rujna, na temelju koje je pokrenut disciplinski postupak protiv liječnika. Nadalje, KBC Osijek je putem elektroničke pošte zaprimio upit novinarke o navodno novom neprimjerenom ponašanju liječnika tijekom pregleda te je također pokrenut disciplinski postupak. Nakon pokrenutih disciplinskih postupaka te uvažavajući okolnosti i činjenice, donesena je navedena odluka", objasnili su iz Ravnateljstva KBC-a Osijek. Liječnik je, podsjetimo, krajem proteklog tjedna otvorio bolovanje, no na radno se mjesto više neće vraćati.

 

GALERIJA Ovo su županije s najmanje gradova, znate li koja ima samo dva grada, ali čak 26 općina?
KBC Osijek gdje je nakon nesreće prevezen ministar Banožić
1/12
Ključne riječi

Komentara 3

DA
darwil
08:41 16.09.2024.

Bojim se da je nastupila zastara za vođenje disciplinskog postupka za prvu sumnju, tako da je tu sve neizvjesno osim nesposobnosti uprave KBC

AC
ActaCroatica
08:37 16.09.2024.

Bumo još videli kaj bu fiškali još odradili...

NO
No1
11:27 16.09.2024.

Nepravomocna presuda. I onda ce pokrenuti sudski postupak da je dobio otkaz, a nije pravomocno osuden. Pa ce mu se morati vratiti place i kamate i morat ce ga po presudi vratiti na radno mjesto. I to ce tip sve naplatiti od bolnice koja onda nece imati za platiti opremu, lijekove, doktore. Zakaj kod nas sve uvijek ide na isti nacin?!?!?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije