Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRAJ KRIZE OKO VRHOVNOG SUDA

Ostane li Milanović pri svome, vladajući će pristati na imenovanje Dobronića

Radovan Dobronić i Zoran Milanović
Foto: PIXSELL
1/4
05.10.2021.
u 12:03

Danas je dogovoreno da će većina na Odboru za pravosuđe dati zeleno svijetlo i Dobroniću i Mrčeli

Zastupnici vladajuće koalicije na sutrašnjoj će sjednici saborskog Odbora za pravosuđe dati zeleno svjetlo kandidaturi Radovana Dobronića, ali i Marina Mrčele za predsjednika Vrhovnog suda, dogovoreno je, kako doznajemo, na koalicijskom sastanku koji je u tijeku u Banskim dvorima.

Iako je jasno da Sabor neće doći u prigodu da se izjašnjava o Mrčeli, budući da je predsjednik Zoran Milanović u više navrata javno govorio kako će njegov kandidat biti Dobronić, da bi ga uopće formalno predložio Saboru Milanoviću je nužno mišljenje Odbora za pravosuđe.

Naši sugovornici kažu kako će, ako Milanović i dalje bude inzistirao na Dobroniću, vladajuća koalicija i na plenarnoj sjednici podržati Dobronića pa izgleda da je na vidiku kraj krize oko imenovanja na najvišu funkciju sudbene vlasti. S ovakvim stavom suglasili su se doznajemo, i HDZ i svi partneri. 

Video: Prema podacima portala Oštro, na hrvatskom su jeziku 532 Pandorina dokumenta.

Komentara 4

DU
Deleted user
15:02 05.10.2021.

Predsjednik stvarno gura nos u sve i svašta. Što ga briga zašto netko nosi masku. I zubari imaju masku kad liječe karijes.

RI
ridjovka1973
13:19 05.10.2021.

Bravo predsjedniče što si rekao za brnjice

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije