Drama nakon nesreće i uhićenja

Ostavili dijete kod prijatelja pa krijumčarili Sirijce po Hrvatskoj: 'Trebam pomoć, što da radim s dvogodišnjakom?'

U teškoj nesreći kod Sl. Broda 14 ozlijeđenih, bježali od policije pa sletjeli s ceste
Foto: Ivica Galovic/ PIXSELL
1/3
11.09.2024.
u 09:42

Brazilka i Švicarac nisu se javili prijatelju od ponedjeljka ujutro. Međutim, taj prijatelj od četvrtka čuva dvoipolgodišnje dijete Brazilke

U ponedjeljak ujutro policija u Hrvatskoj pokušala je zaustaviti autobus sa švicarskim registarskim oznakama koristeći svjetlosne i zvučne signale. Razlog je bio taj što se činilo da je vozilo pretrpano. Vozač nije imao namjeru stati zbog kontrole, već je dao gas i izazvao nesreću. U sudaru je ozlijeđeno 14 ljudi, neki od njih teško. Među ozlijeđenima je sedmero djece, a vozač je uhićen.

Prema prvim informacijama, u autobusu su bili migranti iz Sirije. Sumnja se da je autobus bio krijumčarski i registriran u Švicarskoj. Prema istraživanjima Blicka, autobus su iznajmili Švicarac indijskog porijekla i Brazilka iz kantona Bern. Oni su osumnjičeni krijumčari.

Prije nego što je 26-godišnjakinja unajmila autobus, ostavila je svoje dvoipolgodišnje dijete kod prijatelja svojega dečka. "Trebao sam čuvati dijete (2) samo tri dana. Oni su se danas trebali vratiti. No, od jutros nisam imao nikakav kontakt s njima", uznemireno je u ponedjeljak za Blick kazao prijatelj kod kojega je dijete. Nada se da će se ubrzo vratiti. "Treba mi pomoć – što da radim s djetetom?"

Iznajmljivač autobusa također je za Blick potvrdio da su krijumčari unajmili autobus u četvrtak. "Zapravo su ga danas trebali vratiti. Odjednom dobijem poruku da je moj autobus imao nesreću u Hrvatskoj. To je jednostavno nevjerojatno", kazao je vlasnik autobusa (42). 

VEZANI ČLANCI:

Vlasniku autobusa rekli su da su par koji planira putovati Švicarskom sa svojom obitelji tijekom vikenda. "Tražili su autobus s dovoljno mjesta za osam osoba. "Zbog sigurnosti, vlasnik im nije dao originalne dokumente vozila. "Imali su kopiju u vozilu. Nerado dajem originalne dokumente jer se vozilo tada može jednostavno odjaviti i prodati dalje."

FOTO Scena užasa kod Sl. Broda: Kombi s migrantima potpuno smrskan u strašnoj nesreći, ozlijeđena i djeca

U teškoj nesreći kod Sl. Broda 14 ozlijeđenih, bježali od policije pa sletjeli s ceste
1/12

Komentara 5

Avatar ŽutiKarton
ŽutiKarton
11:10 11.09.2024.

Bez milosti za trgovce ljudima

Avatar argus100
argus100
11:20 11.09.2024.

Kandidatkinja za "Majku godine".

KI
kiselovrhnje
11:00 11.09.2024.

"autobus su iznajmili Švicarac indijskog porijekla i Brazilka iz kantona Bern" jos jedna prelijepa prica o multikulturalnosti i slavljenju razlicitosti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije