ZLOSTAVLJAO MLADIĆA

Ostavka belgijskog biskupa zbog pedofilije

papa
AFP
23.04.2010.
u 15:00

Papa Benedikt XVI. prihvatio je danas ostavku mons. Rogera Josepha Vangheluwea, biskupa Brugesa, koji je u službenoj izjavi koju je danas objavio Ured za tisak Svete Stolice priznao da je "seksualno zlostavljao jednog mladića".

RIM – Papa Benedikt XVI. prihvatio je danas ostavku mons. Rogera Josepha Vangheluwea, biskupa Brugesa, koji je u službenoj izjavi koju je danas objavio Ured za tisak Svete Stolice priznao da je "seksualno zlostavljao jednog mladića". Belgijski biskup izjavio je da je, dok je još bio svećenikom, "određeno vrijeme seksualno zlostavljao mladu osobu blisku mojem okruženju". Žrtva još pati zbog toga, a Vangheluwe je sada izjavio da je više puta i mladiću i njegovoj obitelji priznao svoju krivicu i zatražio oprost.

No to ih nije pomirilo, a slučajevi pedofilije u Crkvi o kojima pišu mediji u bivšem biskupu još su više ojačali grižnju savjesti pa je odlučio predati ostavku na dužnost biskupa Brugesa papi Benediktu XVI.

- Nalazimo se pred ozbiljnom situacijom -  izjavio je nadbiskup Maline-Bruxellesa i čelnik belgijske Crkve mons. André-Joseph Leonard. 

- Naše misli usmjerene su prema obitelji žrtve koja sada spoznaje strahotu vijesti. Više neće nikada biti zataškavanja - izjavio je predsjednik Belgijske biskupske konferencije mons. Leonard dodavši da je potrebno okrenuti stranicu te ružne crkvene povijesti.

Ključne riječi

Komentara 1

BL
bljesak
17:49 23.04.2010.

I mene je psihički zlostavljao Josipović,kada je rekao da smo mi napali BIH. Možda ga njegov rabin smjeni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije