06.04.2016. u 09:04

Takav sigurnosni propust policije u doba terorizma šalje katastrofalnu poruku

Drski i precizno informirani lopovi ponizili su policiju. Tko trenutačno bolje od naše policije zna što je strah od lopova. Sasvim sigurno već su u svakoj policijskoj upravi u državi provjerili što, kako, gdje i zašto čuvaju. Zagrebačka bi policija na svom nevjerojatnom gafu mogla graditi novu kampanju o samozaštiti od provalnika. U stilu, vidite kako lopovi znaju biti drski. Ako se nama to dogodilo, onda može svakome! Mi smo se najbolje uvjerili kako mogu biti skupe posljedice nepridržavanja elementarnih savjeta. Nevjerojatno je da je tolika količina novca i zlata opljačkana iz sjedišta policije i ostavke čelnih ljudi sve do ravnatelja policije logična su posljedica možda i najveće sramote u povijesti hrvatske policije!? Iako jedino mogući časni čin u uređenim demokracijama, te stoga očekivan, u zemlji političkih i dužnosničkih debelokožaca koje ne mori osjećaj objektivne odgovornosti ipak služi na čast policiji premda je njihova povijesna “provala” postala svjetska vijest!?

Postolar si može dopustiti da nosi najlošije cipele, ali kad policija tako kiksa u doba terorizma, poruka je katastrofalna. Ignorirali su većinu samozaštitnih mjera, koje je policija “na temelju dosadašnjih iskustava i poznavajući stil i navike kradljivaca” preporučivala građanima za zaštitu od provalnika te im je kao žrtvama provale preostalo da postupe po onoj krajnjoj mjeri kad se sve izjalovi: “odmah obavijestite policiju na broj 192. Novac i dragocjenosti pohranite na sigurno mjesto, nemojte razglasiti na sva zvona da posjedujete veću svotu..., ulazna vrata osigurajte dobrim bravama, česte su mete lopova prozori, ne zaboravite uključiti alarmni sustav ako ga posjedujete, nemojte tik uz kuću ostavljati predmete koji omogućavaju lakše penjanje... Sve su to savjeti kojih se u Heinzelovoj nisu držali, a tek treba vidjeti jesu li se držali i onih savjeta za koje prosječno pažljiv građanin drži da su promašeni kao: uvijek zaključajte ulazna vrata, sjetite se otvorenog prozora, ne držite novac ondje gdje lopovi znaju da ga treba tražiti...

>> Krađa u MUP-u: Dominić, Burušić, Žugel i Jurenec odstupili, Dolački udaljen

>> Ukradeni novac i zlato iz sjedišta policije pripadaju Antoniju I.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije