Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Moral i odgovornost

Ostavku Matije Perkovića podržalo Predsjedništvo GO HDZ-a Karlovac

/home/zeljko/Radna površina/279126.jpg
Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
22.12.2010.
u 21:30

Čelnik karlovačke Mladeži HDZ-a neopozivu je ostavku podnio u četvrtak, zbog moralne odgovornosti. Želi ostati u HDZ-u

U srijedu uvečer Predsjedništvo Gradskog odbora HDZ-a Karlovac održalo je sjednicu i jednoglasno podržalo neopozivu ostavku predsjednika GO Mladeži HDZ-a Matije Perkovića.

Ostavka je podnesena kao moralna reakcija na nedavne nemile događaje u kojima je sudjelovala nekolicina sada bivših članova Mladeži HDZ-a.

- Još jednom se ispričavamo svima koji su na bilo koji način pogođeni spomenutim događajem. Smatramo da je jednoglasan stav Predsjedništva podstrek svim ostalim članovima Mladeži HDZ-a Karlovca da nastave raditi za dobrobit svoje stranke i grada Karlovca kaže se u propćenju koje potpisuje predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Damir Jelić, gradonačelnik Karlovca.

 

- Dao sam neopozivu ostavku na mjesto predsjednika Mladeži HDZ-a Karlovca iz moralnih razloga. Smatram da je to poštena odluka, jer ne želim da se moje ime veže uz imena sada bivših članova koji su radili nerede. Ispričavam se svima, posebno Marku Jovkoviću i njegovoj obitelji, vlasnicima kafića, ali i svima kojima je na bilo koji način nanesena šteta ponašanjem sada bivših članova Mladeži – kazao nam je Matija Perković.


Osuda ponašanja
Podsjetimo, Željko Goršić, Danijel Trupković i Vladimir Vogrinc u jednomjesečnom su pritvoru jer su istukli karlovačkog studenta Marka Jovkovića.
Matija Perković rekao je da mu je žao što se čitavu organizaciju osuđuje zbog ponašanja pojedinaca koji imaju ime i prezime i koji će snositi posljedice za ono što su napravili.
– Većina pripadnika Mladeži su pošteni mladi ljudi, koji se školuju, dobrovoljno rade i pomažu drugima. U HDZ i Mladež ušao sam sa 17 godina, ponosan sam na sve, jer smo puno toga dobrog napravili i danas sam siguran da je to bila ispravna odluka – rekao je M. Perković i opovrgnuo glasine da izlazi iz HDZ-a zbog neslaganja s Damirom Jelićem.

 

Sada zna više

Kao vijećnik, dodao je, provodi politiku HDZ-a i D. Jelića, a mišljenja i stavovi im se u svemu podudaraju.
– To što sam na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća branio prijatelja Danijela Trupkovića bilo je na temelju podataka koje sam imao. Tada ga niti jedno policijsko izvješće nije teretilo, a nikoga ne treba unaprijed osuđivati. Danas znam više o svemu i zato mogu reći da sam pogriješio i da je moj istup rezultat političkog neiskustva. Osuđujem takvo ponašanje i sve vrste nasilja – rekao je Matija Perković.

Ne zna ništa o mogućem raspuštanju karlovačkog ogranka Mladeži HDZ-a, no bilo bi mu žao da se to dogodi, zbog svih dobrih i poštenih članova Mladeži.
Odluku o mogućem raspuštanju ogranka Mladeži može donijeti samo Predsjedništvo HDZ-a.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Nidgge
Nidgge
00:05 23.12.2010.

ako nisi bio sa njima u društvu dok su radili sranja ne vidim razlog da daješ ostavku,pa nisi ti njihov staratelj.

SA
sandas
20:52 24.12.2010.

premazan je svim mastima..zaposlio tatu i sebe..to treba moći sa 25 godina

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije