Dobra vijest

Ostvaren kontakt: Oteti pomorac Klaudio Stilin - živ je i zdrav!

pomorac
Anton Ficko/VLM
22.09.2010.
u 16:02

Stilin je s kolegom s Filipina otet u nedjelju uvečer 12. rujna s broda Amerigo Vespucci u luci Douala u Kamerunu i od tada mu se gubi svaki trag.

Hrvatski pomorac Klaudio Stilin (34) živ je i zdrav, doznali smo iz Ureda glasnogovornika Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija koje je tu vijest doznalo od našeg veleposlanstva u Belgiji. Stilin je s kolegom s Filipina otet u nedjelju uvečer 12. rujna s broda Amerigo Vespucci u luci Douala u Kamerunu i od tada mu se gubi svaki trag. Prema riječima djelatnika Ureda glasnogovornika MVPEI-ja deset dana nakon otmice u kontakt s otmičarima i dvojicom njihovih talaca stupio je belgijski brodar Jan de Nul u čijem je vlasništvu brod Amerigo Vespucci.
 
- Napokon dobra vijest. Pao nam je kamen sa srca i hvala vam što ste nas obavijestili, jer nas nitko nije, rekao nam je Klaudijev otac Tomislav Stilin. Ni u Sindikatu pomoraca Hrvatske u Rijeci nisu znali da je s otmičarima i dvojicom otetih pomoraca ostvaren kontakt. Prema riječima Sindikatova glasnogovornika Danila Prestinta, sve što se u Kamerunu radi na tom slučaju radi se u - tišini. Ondje je, naime za pregovore za oslobađanje talaca zaduženo tamošnje ministarstvo obrane, a u sve je upleten i posebni krizni stožer luksemburških vlasti jer brod plovi pod zastavom te zemlje.

Prema dosadašnjim saznanjima identitet otmičara još nije poznat. Zna se samo da su te nedjeljne večeri sedmorica napadača odjevenih u crno i s raketnim bacačima u rukama s dva broda opljačkala novac i mobitele, a s trećega (Amerigo Vespucci) otela dvojicu pomoraca. Među posadom su još trojica Hrvata, ali su oni srećom bolje prošli i nitko ih nije dirao. Navodno iza otmice ne stoje politički motivi, nego je riječ o klasičnom slučaju uzimanja talaca radi otkupnine. Kolike, još se ne zna.

Ključne riječi

Komentara 3

BO
boxerzg
16:29 22.09.2010.

Sve će Klaudio izdržati za ovako lijepu ženu!

OB
-obrisani-
16:59 22.09.2010.

H V A L A Bogu lipe vijesti konacno u dornalu Bog te bombardiraju nas stalno prepucavanjem da covjek poludi Hvala bogu malo radosti sad mirno idem vanka ....

Avatar morski covik 1
morski covik 1
06:33 23.09.2010.

Hvala Bogu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije