ratni zločin

Osuđenom prevarantu prijava za ratni zločin iz 1991. godine

zatvor
Foto: Kristina Štedul Fabac/Pixsell
28.02.2011.
u 11:57

M. Vujakliju tereti se da je iz vatrenog oružja ubio svog 84-godišnjeg susjeda.

Sisačka je policija protiv Mitra Vujaklije (46) s prebivalištem na novljanskom području podigla kaznenu prijavu zbog ratnih zločina protiv civila, počinjenih 1991. godine na području Novske. Policija je utvrdila da je Vujaklija, kao pripadnik oružanih formacija tzv. SAO Krajine, u neutvrđeno vrijeme krajem 1991. godine iz vatrenog oružja ubio svog tada 84-godišnjeg susjeda. On je nakon Domovinskog rata bio obuhvaćen abolicijom te se krajem 90-ih upustio u poduzetništvo, otvorivši nekoliko tvrtki.

No, ni tu se nije pridržavao zakona, pa je prije nekoliko godina zbog gospodarskog kriminala i prijevare pobjegao iz Hrvatske. Uhitila ga je srpska policija 20. srpnja 2009. godine te ga izručila hrvatskom pravosuđu na temelju Interpolove tjeralice koju je Hrvatska protiv njega bila izdala zbog prijevare. Mitar Vujaklija osuđen je na zatvorsku kaznu, koju trenutačno izdržava, no uskoro ga čeka i suđenje zbog sumnje na ratni zločin.

Komentara 7

GO
gotama
16:55 28.02.2011.

imas pravo urose... ovdje to ne vrijedi...ovo je sprdnja od drzave

TH
thekurcula
18:02 28.02.2011.

Autor ovog članka nekoretno, i moguće zlonamerno, tvrdi da je Vujaklija, to jest ubistvo koje je navodno izvršio, bilo obuhvaćeno abolicijom. Ako je izvršio ubistvo onda nije nikad bio aboliran. Ovo se namerno ovako piše zato što se pali vatra protiv opšte abolicije koja je bila uslov potpisivanja mirovnog sporazuma. Samo da znate da čeprkanje po uslovima pod kojima je potpisan mir nije dozvoljeno. Garanti tih potpisa su velike sile pa ako hoćete rat s njima a vi izvolite dalje da potpaljujete.

OB
-obrisani-
13:15 28.02.2011.

srbija,pravna drzava....neka,jos ste vi mlada nacija,doduse drzavu vise nemate,al dobro,mogli bi nesto da naucite od srba i srbije...digle ste revoluciju zbog prde i tombona, za koje se zna tacan datum i vreme kad su streljali ranjene,a za ovog se ne zna ni kad ni da li je zaista ubio,al je svakako izrucen,jer coveka su hrvati trazili preko interpola...amin.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije