Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 42
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
četvorica okrivljenika

Osveta zbog dodjele koncesije: Zapaljeno vozilo i oštećen ugostiteljski objekt, pokrenuta istraga

Valovi i sunce udaraju od stijene u Dubrovniku
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
1/3
31.10.2023.
u 11:04

Na prijedlog USKOK-a, sudac istrage Županijskog suda u Splitu odredio je istražni zatvor protiv trojice okrivljenika s obzirom na to da se jedan okrivljenik od ranije nalazi u istražnom zatvoru u drugom predmetu

Zbog paljenja vozila i oštećivanja ugostiteljskog objekta, USKOK je pokrenuo istragu protiv četvorice okrivljenika. Istraga je, kako USKOK pojašnjava, pokrenuta na temelju rezultata istrage Općinskog državnog odvjetništva u Dubrovniku te kaznene prijave PU dubrovačko-neretvanske te zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom u sastavu zločinačkog udruženja. Četvorica okrivljenika hrvatski su državljani rođeni 2000., 1987., 1988. i 1989. godine. 

"Osnovano se sumnja da su II. i III. okrivljenik, u razdoblju od prosinca 2022. godine do 11. siječnja 2023. na dubrovačkom području, povezali u zajedničko djelovanje IV. okrivljenika, a njegovim posredstvom i I. okrivljenika, s nakanom da se osvete dvojici muškaraca zbog sukoba oko dodjele koncesije na pomorskom dobru u Staroj gradskoj luci u Dubrovniku, a kako bi oni uslijed zastrašivanja i uništenja imovine odustali od natječaja za dodjelu te koncesije", ističe USKOK u priopćenju. 

Kako se dodaje, planirali su zapaliti osobna vozila jednog muškarca te oštetiti ugostiteljski objekt drugoga, znajući da se požar može proširiti te ugroziti druga vozila i obližnje zgrade, kao i zdravlje i živote stanara u zgradama i u ugostiteljskom objektu.

VEZANI ČLANCI:

"Unatoč tome, II. i III. okr. su naložili IV. okr. da razbije i uništi ugostiteljski objekt te pronađe osobu koja će zapaliti osobna vozila. Sukladno nalogu, IV. okr. je iz pištolja ispalio četiri metka u ugostiteljski objekt, uslijed čega je razbijeno vanjsko staklo tog objekta. Potom je IV. okr., nakon što je I. okr. pokazao gdje su parkirana vozila koje treba zapaliti, zatražio od njega da ih zapali te mu je zauzvrat obećao otpisati dugovanje od 3.981,68 eura. Postupajući po tom traženju, I. okr. se 11. siječnja 2023. dovezao motociklom bez registarske oznake do parkiranih vozila te je zapalio jedno od njih uslijed čega je na vozilu nastala šteta u iznosu od 160.000,00 eura. Samo zahvaljujući brzoj reakciji stanara ulice u kojoj se vozilo nalazilo nisu zapaljena i obližnja vozila pa se vatra nije proširila na okolne zgrade niti su bili ugroženi životi njihovih stanara", dodaje USKOK.

Na prijedlog USKOK-a, sudac istrage Županijskog suda u Splitu odredio je istražni zatvor protiv trojice okrivljenika s obzirom na to da se jedan okrivljenik od ranije nalazi u istražnom zatvoru u drugom predmetu.

VIDEO Od 15. studenog nova pravila za vozače, kazne do gotovo 2000 eura

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije