Hrabrost

Osvojio medalje na EP-u i stigao na transplantaciju

'transpltirani00_nnn_gra_200'
''
20.08.2010.
u 19:10

Iz Dublina je reprezentacija transplantiranih i dijaliziranih donijela čak 14 medalja

- Kao da sam duboko u sebi znao da će mi nagrada za igre i sve do sada doći upravo kad se vratim u Zagreb - poručio je iz bolnice Jurica Ester, 39-godišnji reprezentativac Hrvatske udruge Transplant koji je nakon sedam godina dobio novi bubreg.

"Jurica, ovdje dr. Ratković. Imam jedan bubreg za Vas! Iz Čakovca! Već sam htjela policiju po vas poslati jer se niste javljali na mobitel. Ja na putu za Rebro" - glasila je poruka koja je Esteru promijenila život.

Hrabri sportaš

Sretna vijest došla je netom nakon povratka Estera i još četiri reprezentativca s Europskog prvenstva za transplantirane i dijalizirane osobe u Dublinu. Tamo su osvojili 14 medalja - šest zlatnih, šest srebrnih i dvije brončane.

– Ponosan sam što je moj prijatelj dobio bubreg iz moga rodnog grada Čakovca. Veliki je sportaš i hrabar čovjek – rekao nam je Vanja Haček, Esterov momčadski kolega.

Tanja Watz, menadžerica hrvatske reprezentacije transplantiranih, bila je izvan sebe od sreće kada je doznala radosnu vijest.

– Nakon što sam dobila poruku, uopće nisam mogla zaspati, kao i ostali kolege. Najviše mi je drago zbog kćeri za koju je ovaj dan nešto posebno. Puno sudjeluje u radu udruge i daje puno. Zaslužio je svoj novi život – sretna je bila Waltz.

Trenutačno je u izolaciji

Jurica kojemu je prije sedam godina otkazao bubreg dugo se nadao oporavku, no bez dijalize za njega život više nije bio moguć.

Veliko olakšanje za Estera, njegovu obitelj i prijatelje stiglo je upravo zahvaljujući dobrim ljudima koji svoje organe doniraju onima kojima su potrebni.

Transplantacija je, doznajemo, uspješno završena te se Jurica trenutačno nalazi u izolaciji kako bi se oporavio od operacije i kako bi se liječnici uvjerili da je sve prošlo kako treba.

– Bilo je krajnje vrijeme da dođe na red jer je transplantacija nakon sedam godina veoma rizična – objasnio je Haček, koji je sam transplantirao kost pa je dobro upoznat s bolesničkom slikom svog prijatelja i momčadskog kolege.

Komentara 2

KU
kumajela
19:16 20.08.2010.

Drago mi je zbog ovog mladića. Neka mu Bog pomogne da operacija uspije.

UL
ultima
19:29 20.08.2010.

Drž se, Jura, držimo ti fige.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije