STRAVA U ARIZONI

Otac satima igrao igrice dok mu je kći (2) umirala u užarenom autu: 'Koliko sam ti puta rekla da ih ne ostavljaš?'

Christopher Scholtes
Pima County Sheriff's Department
17.07.2024.
u 11:23

Parker Scholtes (2) umrla je 9. srpnja nakon što je bila ostavljena u sparnom automobilu u Arizoni

Otac iz Arizone optužen je za ubojstvo jer je svoju dvogodišnju kćer ostavio u vrućem automobilu dok je više od tri sata bio zauzet igranjem igara na PlayStationu, prema novim izvješćima. Christopher Scholtes, 37-godišnji otac troje djece, tvrdio je da je ostavio malu Parker Scholtes da spava u svojoj Acuri MDX iz 2023. samo 30 minuta nakon što se vratio kući iz kupovine, jer nije htio probuditi dijete.

Međutim, nedavno objavljeni sudski dokumenti pokazuju da je Scholtes igrao videoigre više od tri sata - sve dok njegova užasnuta supruga, liječnica, nije došla kući i pronašla djevojčicu mrtvu u njegovom automobilu, piše New York Times. "Rekla sam ti da ih prestaneš ostavljati u autu", prekorila je Erika Scholtes svog supruga u tekstualnim porukama nakon tragedije 9. srpnja. "Koliko sam ti puta rekla?", dodala je. "Dušo, žao mi je", navodno je odgovorio optuženi ubojica. "Dušo, naša obitelj. Kako sam to mogao učiniti? Ubio sam našu bebu, ovo ne može biti stvarno".

Christopher Scholtes rekao je policiji da je stigao u njihov dom u predgrađu Tucsona Marana oko 14:30 i parkirao auto vani jer je garaža bila zakrčena opremom za vježbanje. Rekao je da je zaboravio da je djevojčica još u sjedalu prije nego što je njegova supruga došla kući u 16 sati i otkrila užasnu scenu. Ali nadzorna snimka koju je pregledala policija pokazuje da je stigao ispred kuće malo nakon 12:30 popodne, ostavljajući Parker u automobilu na gotovo 43 stupnja Celzijeva više od tri sata.

Prema tužbi, Scholtes je "bio ometen igrajući svoju igru ​​i spremajući hranu", a drugo dvoje djece reklo je policajcima da je njihov tata redovito ostavljao sve troje djece same u autu dok je bio u kući. Rastreseni otac rekao je policiji da je ostavio uključenu klimu u automobilu za Parker, ali je priznao da je znao da će se automatski isključiti nakon 30 minuta, stoji u izvješću. Na sudu je Christopher Scholtes optužen za ubojstvo i ugrožavanje djeteta, a njegova je supruga molila suca da ga pusti na slobodu do suđenja, nazivajući fatalan potez "velikom pogreškom".

VEZANI ČLANCI:

"Samo vas pitam možete li mu dopustiti da dođe kući k nama kako bismo svi mogli započeti proces tugovanja, tako da može pokopati našu kćer s nama sljedeći tjedan i da možemo proći kroz cijeli ovaj proces zajedno kao obitelj", rekla je sucu. "Ovo je bila velika pogreška, ne predstavlja njega", rekla je Erika Scholtes. "Samo želim da djevojčice vide svog oca - da im večeras ne moram reći da će morati pretrpjeti još jedan gubitak." Sudac je odredio jamčevinu od 25.000 dolara unatoč zahtjevu tužitelja za jamčevinu od milijun dolara.

FOTO Ruska raketa pogodila MH17, poginulo svih 298 putnika: Deset godina od tragedije koja je šokirala svijet

Christopher Scholtes
1/59

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije