stradale u požaru

Otac skupljao plastične boce, izgorjele mu supruga i kći

pozar, vatrogasci (1)
Foto: Ivana Ivanović/Pixsell
1/4
17.10.2011.
u 08:35

Požar je izbio u prizemnom stanu, a mogući je uzrok kvar na dotrajalim instalacijama.

– Užas. Koja stravična smrt! Jadnice, bile su psihički bolesne, kći vrlo teško. Obje su bile pod terapijom. I da na ovakav način okončaju život – kazuju potresene susjede Marije J. (64) i njezine kćeri Petre J. (28) koje su izgorjele u stanu, u obiteljskoj kući u Budislavićevoj ulici u samom središtu Trogira.

Nesretne žene stradale su u požaru koji je u noći s nedjelje na ponedjeljak oko 2.30 sati izbio u njihovu stanu u prizemlju kuće. Nakon što su uspjeli ugasiti vatru, vatrogasci su oko 3.30 sati pronašli tijela mrtvih žena. Na njihov zahtjev, električna energija bila je isključena u užem središtu grada. Pretpostavlja se da je požar izbio zbog dotrajalih instalacija. Prvotno se mislilo da su majka i kći uspjele napustiti stan, no, na žalost, nisu. Vjerojatno su stradale dok su spavale.

Po Trogiru i njegovim uskim kaletama, a upravo takva je i Budislavićeva ulica, proširila se i priča da je Petra J. ostavila neugašen opušak. Očevidom će se utvrditi točan uzrok tragedije.

Tijela su prevezena na odjel patologije splitske bolnice. Obdukcija će pokazati uzrok smrti. Doznajemo da je obitelj nesretnih žena prije petnaestak godina u Trogiru imala slastičarnicu. Prodali su kuću. Glava obitelji, suprug i otac stradalih žena u mirovini je. Sinoć je ostavio ženu i kćer budne u stanu, a on je išao skupljati plastične i staklene flaše. Marija J. posljednjih godina radila je kao kuharica. Uglavnom samo sezonski. I ovoga ljeta je bilo tako. Prije desetak dana prestala je raditi.

Obitelj ima još dva sina. Jedan se dugo liječio zbog konzumiranja narkotika.

Ključne riječi

Komentara 9

SR
s☺r@n
19:54 17.10.2011.

Ovo je stvarno žalosni dogadjaj. Želim svoj ekipi iz postave \"zna se\" što brzi kraj i počinak. Još žalosnije je da oni pola od tog novca grabe sebi i nikom ništa ali gospoda ne treba okolo skupljati već samo pridodati.i. Iako sam branitelj sve više i više počinjem mrziti ovu u***** državu.

SR
s☺r@n
19:57 17.10.2011.

Samo se vi i dalje lovite trulog kapitalizma.

BI
bilikamen
17:53 17.10.2011.

otac sakupljao plastične boce, ...............moja iskrena sučut nesretnom čovjeku. Sakupljanje boca, nezbrinutost bolesnih, neimaština, nezaposlenost itd. su hrvatska stvarnost. Žalosno ali istinito. Dokle smo došli i gdje čemo se zaustaviti, neznam dali je to jasno ekipi iz ,,Zna se,, možda oni to i znaju ali Hrvati toga sigurno nisu svijesni. ......................A što se još tiče plastičnih boca. Postoje oni koji ih i bacaju i to u prostorijama Hrvatskog sabora. No doči će vrijeme da će ih i oni trebati sakupljati. Uskoro, o to Zna se.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije