Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BULJ USKORO NA SLOBODI

Otac ubijene Anđele: Gledao sam tu videokazetu. Sve je rekao, sve je priznao

30.3.2005. Ivan Bulj osu?en na 27 g. zatvora zbog ubojstva An?ele Bešli?
Foto: Ivo Cagalj/HISTORY I/C
1/5
12.02.2024.
u 15:08

Tu je on inače blizu, ima kuću. Tu mu je i rodbina. No, ne vjerujem da će se vratiti u Sinj, ispričao je otac

Teško je dok je god čovjek živ, rekao je Ivan Bešlić, otac 17-godišnje Anđele Bešlić koju je prije gotovo 22 godine ubio njen susjed Ivan Bulj. On bi trebao izaći na slobodu 10. travnja, a obitelj Anđele i dalje proživljava svoj pakao. 

– Tu je on i inače blizu, ima kuću. Tu mu je i rodbina. No, ne vjerujem da će se vratiti u Sinj. Izlazio je on i do sada iz zatvora na slobodne vikende, ali bude kod drugih članova obitelji, zna se i gdje. Njegova supruga i djeca odselili su se iz Sinja odmah nakon što se sve to dogodilo – kazao je otac za DNEVNIK.hr

30.3.2005. Ivan Bulj osu?en na 27 g. zatvora zbog ubojstva An?ele Bešli?
1/5

Inače, mlada Sinjanka ubijena je samo nekoliko stotina metara od roditeljskog doma, 3. ožujka 2002. godine. Te se kobne noći vraćala s koncerta Zabranjenog pušenja, no kući nije stigla. Nestanak mlade djevojke na noge je podigao cijelu Cetinsku krajinu, a potraga je trajala tjednima. Okončana je, nažalost, pronalaskom beživotnog Anđelina tijela, odbačenog u žbunje, gdje ju je slučajno otkrio prolaznik.

Nekoliko dana kasnije policiji se prijavio vlasnik lokalnog radija Ivan Bulj. Obiteljski čovjek i Anđelin susjed priznao je ubojstvo. No, kako uz njega tada nije bio odvjetnik, priznanje se nije moglo koristiti na suđenju, a Bulj ga više nikada nije ponovio. Tijekom postupka tvrdio je kako nema ništa s Anđelinim ubojstvom.

POVEZANI ČLANCI:

– Gledao sam tu videokazetu priznanja. Sve je rekao, sve je priznao. Želio je silovati Anđelu, ali nije mogao. Zbog određenih problema koje je imao. I onda ju je ubio letvom – objasnio je otac. Naposljetku je bio osuđen na 27 godina zatvora za ubojstvo maloljetne osobe, no Vrhovni sud mu je kaznu snizio na 22 godine, koje istječu upravo ove godine.

>> VIDEO Tko je ubojica Anđele Bešlić koji izlazi na slobodu?  Bio je ugledni obiteljski čovjek, a iz straha od osvete priznao je zločin

Komentara 8

RO
robik
16:10 12.02.2024.

Ma ne, nije to za smrtnu kaznu. To je za vratiti ga u Sinj. Narod ima načina provesti pravdu.

Avatar HR-Nevini-Vitez
HR-Nevini-Vitez
16:09 12.02.2024.

Šta sve naši pravi hrvati urade kao svoji na svome svojima jer imaju domoljubnu balkansku narav.

Avatar NasaPosla
NasaPosla
15:31 12.02.2024.

Ja sam za smrtnu kaznu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije