Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKON 22 GODINE

Uskoro na slobodu izlazi ubojica Anđele Bešlić, mučan slučaj koji je potresao cijelu zemlju

30.3.2005. Ivan Bulj osu?en na 27 g. zatvora zbog ubojstva An?ele Bešli?
Foto: Ivo Cagalj/HISTORY I/C
1/2
11.02.2024.
u 19:32

U travnju, za dva mjeseca nakon 22 godine iz zatvora izlazi 61-godišnji Ivan Bulj, osuđen za ubojstvo 16-godišnje Anđele Bešlić.

Za dva mjeseca, 11. travnja istječe zatvorska kazna 61-godišnjem Ivanu Bulju, ubojici iz Sinja koji je prije 22 godine ubio 16-godišnju Anđelu Bešlić. Bulj je pravomoćno osuđen na 22 godine zatvora, a posljednji dio kazne odslužuje u Turopolju u kaznionici poluotvorenog tipa, gdje je prošlog siječnja premješten iz Gline, piše Slobodna Dalmacija

Kobne večeri, Bulj je na prijevaru u vozilo ukrcao Anđelu Bešlić koja se oko tri sata u noći pješice vraćala s koncerta. Nakon što se ukrcala, muškarac je skrenuo s ceste te je odvezao na nepristupačan predio Vidovo kod Suhača. S namjerom da je ubije, tupim predmetom joj je nanio više ozljeda po glavi i drugim dijelovima tijela te je tijelo odvukao preko žičane ograde i bacio ga u nepristupačnu jamu. Zatim je tijelo prekrio suhim granjem te pobjegao, a tijelo je pronađeno mjesec dana kasnije.

U početku Bulja se sumnjičilo da je silovao 16-godišnjakinju, no za to nije bilo dokaza pa je ta optužnica odbačena. Do njegove presude za ubojstvo došlo je na temelju zatvorenog kruga indicija jer materijalnih dokaza nije ni bilo ili su bili neupotrebljivi.

POVEZANI ČLANCI: 

Nakon nekog vremena, Bulj se sam odlučio predati policiji gdje je priznao sve čak i seksualno nasilje, ali problem je u tome što to nije želio ponoviti istražnom sucu, a iskazi iz policije ne mogu se koristiti kao dokaz u sudskom postupku. Tako je Bulj na prvom suđenju bio proglašen kriv za silovanje i ubojstvo, da bi na drugom 2005. godine bio oslobođen optužbe za silovanje, ali osuđen na 27 godina zatvora zbog ubojstva.

VIDEO: Velimir Zajec, kandidat za novog predsjednika Dinama za Večernji list: Klubu ću vratiti identitet, a želim i Zvonu Bobana!

Komentara 6

Avatar rubinet
rubinet
20:12 11.02.2024.

Tko ozlijedi svoga bližnjega, neka mu se učini kako je on učinio: lom za lom, oko za oko, zub za zub – rana koju je on zadao drugome neka se zada i njemu.» (Levitski zakonik 24,19 i 20)T

Avatar horuk
horuk
21:33 11.02.2024.

Bulj, ne čudi me ništa.

PE
pebe
20:59 11.02.2024.

Da je to ucinio mojoj kceri ili sestri, disao bi jos samo par sati po izlasku iz prdekane!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije