Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OSUĐEN NA UVJETNU KAZNU

Otac učenice prijetio nastavnici zbog loše ocjene: 'To što si napravila mom djetetu, pamtit ćeš dok si živa'

Prazna učionica
Hrvoje Jelavic/PIXSELL, ilustracija
13.10.2022.
u 18:35

To je kod nastavnice “izazvalo osjećaj straha i uznemirenost za sigurnost jer je optuženi, dakle, ozbiljno prijetio kakvim zlom da bi ustrašio ili uznemirio, a kazneno djelo je počinjeno prema službenoj osobi u vezi s njezinim radom”.

Muškarac T. (48) proglašen je krivim i osuđen zbog ozbiljnih prijetnji koje je uputio nastavnici srednje škole na zagrebačkom području. On je u prosincu prošle godine oko 12.30 sati u Zagrebu nazvao nastavnicu na mobitel nezadovoljan ocjenom koju je dala njegovoj kćerki srednjoškolki.

“Šta moliš, vidjet ćeš ti šta ću ja tebi napraviti”, rekao joj je odmah nakon što se javila te ju nastavio vrijeđati brutalnim psovkama, pa je ustrašena nastavnica prekinula poziv.

Nakon toga joj je 48-godišnjak, poslao sa svoje e-mail adrese na njezin službeni e-mail nove prijetnje i uvrede, piše Danica.hr.

“Ti si tuko tako glupa da gluplja ne možeš biti, a to što si napravila mom djetetu pamtit ćeš dok si živa, nije to još gotovo”, napisao joj je.

To je kod nastavnice “izazvalo osjećaj straha i uznemirenost za sigurnost jer je optuženi, dakle, ozbiljno prijetio kakvim zlom da bi ustrašio ili uznemirio, a kazneno djelo je počinjeno prema službenoj osobi u vezi s njezinim radom”.

Muškarac (48) koji dosad nije bio osuđivan, dobio je šest mjeseci uvjetnog zatvora uz obvezu da podmiri 1000 kuna troškova kaznenog postupka. Kazneni nalog koji je donijela sutkinja je nepravomoćan i na njega osuđenik može uputiti prigovor.

VIDEO: U splitskoj bolnici preminulo dijete, dovezeno je u teškom stanju, policija istražuje okolnosti

Ključne riječi

Komentara 8

MO
modovisisajteMaraschino
20:59 13.10.2022.

prije 40 godina smo se morali skrivati kad su se roditelji vraćali sa roditeljskog sastanka, danas s učitelji skrivaju kad roditelji dolaze na roditeljski sastanak

ZD
zdenkoj
20:22 13.10.2022.

Balkan se uvukao u svaku poru.

KA
karijes
21:11 13.10.2022.

Ako može slučajni i njegova drugarica zašto ne bi mogli i drugi za svoju decu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije