Ukrajinski prosvjednik

Otet i pretučen: Proboli su mi ruke, razapeli me. Sjekli su mi uho, lice...

Dmitri Bulatov
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/4
31.01.2014.
u 13:26

Dmitro Bulatov (35) vodio je prosvjed ''auto-Maidan'' kada je nestao 22. siječnja. Jučer je pronađen u šumovitom području u blizini jednog sela.

Ukrajinska policija otvorila je istragu o tvrdnjama oporbenog aktivista da je tijekom prosvjeda protiv vladavine Viktora Janukoviča bio otet i mučen. Dmitro Bulatov (35) vodio je prosvjed ''auto-Maidan'' kada je nestao 22. siječnja. Jučer je, javlja Reuters, pronađen u šumovitom području u blizini jednog sela.

- Proboli su mi ruke, razapeli su me. Rasjekli su mi uho, sjekli mi lice. Tijelo mi je prekriveno crno-plavim modricama. Ostatak možete vidjeti. Hvala Bogu što sam živ - prepričao je ukrajinskoj televiziji.

- Nisu ga hranili posljednja dva dana. Znamo da je ostavljen u šumi te da je došao do sela. Naišao je na neke ljude pored trgovine i oni su pozvali njegove prijatelje - dodao je prijatelj Jurij.

Bulatov se liječi u privatnoj bolnici u Kijevu. Posjetio ga je zamjenik ukrajinske oporbe Petro Porošenko.

- Pretukli su mu tijelo, ali mu nisu slomili duh - kazao je Porošenko po izlasku iz bolnice.

>>Novinarka pretučena i ostavljena u kanalu uz cestu

Komentara 9

Avatar bok
bok
21:06 31.01.2014.

Dobro da je ostao ziv. Ipak nisu bas okrutni u svojim obrednim klanju kao cetnici-balkanci...

DU
Deleted user
15:39 31.01.2014.

Europska goloruka demokracija u borbi sa dobro naoružanim silnicima,osvajačima i pljačkašima sa istoka.Dokle tako.Hrvati su to iskusili i u posljednji trenutak,nadljudskim naporima,svojom inventivnošću i hrabrošću uspjeli su se obraniti i pobijediti.Premda,tinjajuće tenzije silnika i pljačkaša još uvijek postoje,organiziraju se i i čine moguću tihu prijetnju u budućnosti,ako nestane Unije.

LI
libero
17:33 31.01.2014.

Sve se to u Ukrajini dešava zato što Timošenkova ima ukijetnu Kitu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije