SLATINA

Otkrivena još jedna prijevara: Nastavnik s krivotvorenom diplomom predavao 18 godina u školi

strajk skola
Sanjin Strukic/PIXSELL
20.10.2020.
u 15:37

Tako je stekao protupravnu imovinsku korist u obliku isplate plaća u iznosu većem od 1.360.000 kuna

Od 11. siječnja prošle godine, kada je Ministarstvo znanosti i obrazovanja pokrenulo proces provjere diploma i svjedodžbi, do početka lipnja ove godine otkriveno je ukupno 60 nevjerodostojnih isprava. Provjera lažnih diploma u hrvatskim školama nisu pošteđeni ni oni koji su otišli u mirovinu pa je tako u najnovijem slučaju kaznenu prijavu zaradio 66-godišnjak koji je 18 godina radio u osnovnoj školi u Slatini.

- U petak su policajci Službe kriminalističke policije Policijske uprave virovitičko-podravske dovršili kriminalističko istraživanje nad 66-godišnjakom zbog prijevare. Utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 66-godišnjak tijekom lipnja 2001. godine nabavio krivotvorenu diplomu Filozofskog fakulteta Novi Sad o stečenom visokom obrazovanju, na temelju koje je u razdoblju od 11. listopada 2001. do 31. kolovoza 2019. godine ostvario radni odnos na području Slatine. Tako je stekao protupravnu imovinsku korist u obliku isplate plaća u iznosu većem od 1.360.000 kuna - doznaje Glas Slavonije iz PU virovitičko-podravske.

Ranije je u Hrvatskoj već otkrivena lažna diploma Filozofskog fakulteta u Novom Sadu, a s njom je osoba u osnovnoj školi predavala i duže od 20 godina. Od 27 osoba s krivotvorenim diplomama bilo je 12 krivotvorenih diploma Sveučilišta u Zagrebu, osam inozemnih diploma, tri lažne diplome Sveučilišta u Osijeku, dvije Sveučilišta u Splitu te po jedna lažna diploma Sveučilišta u Zadru i Sveučilišta u Rijeci

Komentara 10

UU
uhljeb u holdingu
16:11 20.10.2020.

Ja znam ljude koji s krivotvorenom ili kupljenom vojnom mirovinom tako žive već 25 godina i nikog to nije briga. Ostavite se onoga koji barem radi za tu gamad, nego primite se uhljeba koji nas sišu kao krpelji.

DD
ddh
15:59 20.10.2020.

Kad netko radi posao u skoli kao nastavnik i to 18 godina bez diplome i na kvaliteti nastave sa falsificiranom diplpmom i nitko to ne primijeti, onda to znaci, da je to inteligentan covjek cije znanje nije nista manje, nego nekoga sa "pravom" diplomom. Covjek je mozda napravio prekrsaj, ali nije nikako stekao nekakvu "protupravnu" imovinsku korist, jer je za te novce radio i kvalitetno odradio svoj posao. A usput receno ne vidim nikakve razlike u tome, dali je netko kupi

Avatar drug Joža
drug Joža
16:11 20.10.2020.

I što sad? Jel čovjek redovito dolazio na posao? Da li je bilo prigovora na njegov rad? Ako je redovito dolazio i ako nije bilo prigovora na njegov rad - onda se može smatrati da je izvršen rad. Povrat sredstava školi?!? Za šta točno? Za izvršen rad?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije