OGLASIO SE ZTC

Otkriveni novi detalji u slučaju dolaska Rusa u ZTC, Borković: 'Zatražili smo kompletno izvješće'

Velika Gorica: Konferencija za medije predstavnika Zrakoplovno-tehničkog centra na temu "Održavanje PP zrakoplova"
Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL
1/3
12.10.2022.
u 19:57

Iz ZTC-a su pak priopćili kako ne planiraju nastaviti poslovanje s ruskom tvrtkom

Nakon što je otkriveno kako su jučer ruski trgovci bili na sastanku u Zrakoplovno-tehničkom centru u Velikoj Gorici, unatoč EU sankcijama, predsjednik Uprave Zdravko Klanac i dalje nije odgovorio na ključna pitanja.

Naime, danas je održana izvanredna sjednica Nadzornog odbora tvrtke kako bi se do odgovora pokušalo doći, no ona je ipak odgođena za idući tjedan.

- Tražili smo dopune informacija i kad dobijemo kompletno izvješće onda ćemo nastaviti Nadzorni odbor - kazao je za Dnevnik Nove TV član Nadzornog odbora ZTC-a Branko Borković. 

Iz ZTC-a su pak priopćili kako ne planiraju nastaviti poslovanje s ruskom tvrtkom.

''Na predmetnom sastanku predstavnici tvrtke ATS izviješteni su kako realizacija ranije sklopljenog Ugovora nije moguća. Ističemo da nije dogovoren ni nastavak ni buduća poslovna suradnja s tvrtkom ATS slijedom čega o navedenom sastanku nije bilo potrebe izvještavati'', tvrde.

S obzirom da su iz Rusije prešli veliki put preko Kazahstana i Turske kako bi stigli u Hrvatsku da bi se zahvalili, nakon čega su otišli u Mađarsku, ostaje nepoznanica koji bi bio stvaran razlog njihovog dolaska. 

Neslužbeno se doznaje kako su ušli u Hrvatsku sa Schengenskim vizama, a promakli su i Vojno-obavještajnoj agenciji, već ih je SOA obavijestila da su iz više izvora doznali da su Rusi u Turopolju.

>> VIDEO Stanovnici Kijeva nakon raketiranja: 'Umiru civili, sve zbog hira jednog idiota koji vodi Rusiju'

Ključne riječi

Komentara 15

DU
Deleted user
20:53 12.10.2022.

Nema tu puno dilema.HRZ koristi preko 20ak ruskih helikoptera tipa MiL. Još uvijek.Isti prevoze i bolesne i spašavaju unesrećene.Oni moraju letjeti a djelova za održavanje imaju samo Rusi..Dok su u službi nema načina da se odrzavaju nego ruskim djelovima kaoo sto se Mađarska ili Slovačka i Češka još uvijek voze na rusku naftu.

DU
Deleted user
20:30 12.10.2022.

Pa normalno da dolaze Rusi kad je 80% tehnike i naoruzanja Rusko svi oni helikopteri sto spasavaju zivote su takodjer ruski. Samo trebalo je iskoristiti priliku kao i 90 tih kad su Rusi odobrili nabavku svojeg naoruzanja u embargo pogodjenoj HR

Avatar cuvarkuca
cuvarkuca
20:41 12.10.2022.

A tko bi trebao isporučivati dijelove za ruske helikoptere?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije