napad bande

Otmicu pomoraca izvela sedmorka u crnom s raketnim bacačima

pomorac
Anton Ficko/VLM
15.09.2010.
u 16:32

Glasnogovornik Sindikata pomoraca iz Rijeke Danilo Prestint kaže da od kriznog stožera koji su osnovale luksemburške vlasti nemaju nikakve informacije osim "da rade na oslobađanju otete dvojice pomoraca".

RIJEKA - Tek je jučer kamerunska policija potvrdila vijest o oružanom napadu i otmici dvojice pomoraca, Hrvata iz okolice Crikvenice Klaudija Stilina i jednog Filipinca s broda Amerigo Vespucci koji se nalazio na sidrištu u luci Douala, doznali smo od glasnogovornika Sindikata pomoraca iz Rijeke Danila Prestinta.

Napad se, podsjećamo, dogodio u nedjelju navečer kada su se, prema onome što se zasad zna, naoružani napadači dvama brzim brodicama dovezli do broda i s njega oteli dvojicu nesretnih pomoraca.

D. Prestint nam je rekao kako je iz izvora bliskih policiji doznao da je riječ o sedmorici muškaraca koji su bili odjeveni u crno i među sobom su se sporazumijevali na engleskom jeziku. Isti izvor tvrdi i da su bili naoružani raketnim bacačima te da su prije napada na brod Amerigo Vespucci napali još dva broda s kojih su "pokupili" novac i mobitele.

Iako su u Sindikatu pomoraca i u stalnoj vezi s kriznim stožerom koji su osnovale luksemburške vlasti  (Amerigo Vespucci je u vlasništvu grupacije Jan De Nul pa plovi pod zastavom Luksemburga) D. Prestint kaže da od njega nemaju nikakve informacije osim "da rade na oslobađanju otete dvojice pomoraca".

Obitelj otetog pomorca, koja živi u zaleđu Crikvenice, ne raspolaže nikakvim novim vijestima pa je i nadalje osuđena na – čekanje.

– U svakodnevnoj smo vezi sa splitskom agencijom čijim je posredovanjem Klaudio na tom brodu već dvije godine, ali ono što čekamo, da čujemo da nam je sin živ i zdrav, nikako da dočekamo – kazao nam je Klaudijev otac Tomislav Stilin.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije